PARALLEL digital WORLD

Uvod Paralelni Digitalni Svet KNJIGA I - OWOD -prvi deo - OWOD -drugi deo - OWOD -treci deo - OWOD KNJIGA II - PdW -prvi.deo - PdW KNJIGA III -Adomitvoj KNJIGA IV- Dungeon

Paralelni digitalni Svet

ORIGINAL - Knjiga II - Paralelni digitalni Svet

 

Drugi deo knjige Paralelni Svet  -  nije korektorisan, lektorisan, preslozen i nema slovne oznake srpskog pisma. Molimo zainteresovane da budu strpljivi

 

 

 

Nuovos Ordo Seclorum 2/4                    Uvodna rec 

                                                                          

                                                     Isprepleteni svetovi plove pored nase svesti istrazujuci

                                                               granice rastegljivosti Univerzuma, al` nijedan svet nije tako

                                                              zanimljiv kao nas, gde obitava u jednom sklopu i dusa i telo

                                                                                                        Aleksandar Vrtikapa

 

 

                                                         Paralelni svet - PS

                                            PARALEL WORLD - PW

 

 Louis Armstrong – (www)                                                      

What a Wonderfull World

 

         Paralelni Svet (PS)… Ispred virtuelne prodavnice gde je stojao gospodin Maers, sa svojom druzinom unutar (uma gospodina Williama) sebe, upravo je otpocela sinhronizacija spoljnjih (zemaljskih) i virtuelnih tela u Paralelnom Svetu.

 

….Anti Globalna Mreza na celu sa gospodinom Maersom je koristila tehnologiju kompresovanih i zakljucanih neuronskih “tamnica” (prostorija u ljudskom Umu) iz kojih su mogli da kontrolisu telo i Um stavljajuci ga iskljucivo sebi na raspolaganje. Prikriveni su antivirusnim kodovima sinapsi koji su dopremali i otpremali informacije iz tamnica u kojima su se krili u virtuelno/elektronskoj formi (unutar virtuelnog tela kojeg su zaposeli)…

  

     Gospodin Maers (telo gospodina Williama) je uz snazni telesni šok poceo da gubi svest i da se rukama opire, odgurujuci svoje telo prema bocnoj strani virtuelne prodavnice u podnozju visokog oblakodera. Gospodin Maers nije otkriven uz srecnu okolnost jer se posle Batlerovog “prvog” sinhronizovanja na zemlji (kome je telo unisteno u Fort Jay-u) cela unutrašnja populacija PS, automatski pocela sinhronizovati sa svojim originalima na zemlji. Iznenadno, nenajavljeno  sinhronizovanje je iznenadilo i “privilegovane” pa je upis ostao nepotpun. Medju nedovrsenom polovinom upisa u SRacunar bio je i gospodin Maers. Bio je u teskim mukama jer se krio iza pogonskog mehanizma (Uma) osobe cije je telo koristio (zaposeo). Najvece opterecenje mu je u trenutku sinhronizacije predstavljao teret (clanova AGM) koji je kompresovao i prikrio u vec ionako umanjeni prostor rezervisanog dela mozga u “tamnicu”. Njihovi Umovi su se instiktivno (refleksno) borili da izadju napolje na polu-sinhronizaciju, dok ih je gospodin Maers vracao uz ogroman napor nazad. Dok su se tela i umovi stanovnika Paralelnog Sveta kopirala u svoja fizicka tela na zemlji i obratno, uvecana energija sinhronizovanja trenutno se kopirala i u clanove AGM.  Energetski sklop talasa koji se rentgenskom brzinom kretao oko tela koje je zaposeo gopspodin Maers na veliku srecu i nespremnost “privilegovanih i SRacunara” nije uspela da dovrsi upis i otkrije tacnu poziciju AGM. Kada se sinhronizacija uz snazni, iznenadni, udar na “energetska” tela zavrsio, iz stanovnika PS se videlo sitno plavicasto varnicenje preko tela, zavrsavajuci upgrade tj. sinhronizaciju sa spoljnim telima.

         Gospodin Maers se uhvatio za glavu uz bolan izdisaj. Kada je spustio ruke sa lica iza namrstenih obrva je ostalo prestravljeno lice. U visini lica (nadnesene glave unapred) gospodina Maersa (tela u kojem je obitavao) se nalazio “privilegovani” koji ga je ostro fokusirao u koren nosa, izmedju ociju. Gospodin Maers se trenutno povukao u mikrorezervisani deo Uma povlaceci snazno svoje clanove za sobom, gaseci njihove frekvencije energija. Privilegovani ga je samo gledao izostrenog i preciznog pogleda, stojeci gotovo nepokretno iznad (ispred) njega. Sav zvuk okoline i desavanja, svaki zamor nestade u trenu privilegovanog ostrog pogleda u gospodina Williama (u gospodin Maersovom umu). U jednom trenutku dok se gospodin Maers pribirao, vratio je isprogramiranu svesnost osobi ciji je identitet (William) koristio, a privilegovani je kriveci glavu pratio njegov pogled ispravljajuci sinhronizovano glavu polako na centar ramena. Gospodin Maers je posmatrao iz prikrajka (malom softverskom precicom) odvijanje radnje, koju privilegovani nisu uspeli da raskodiraju. Privilegovani je odjednom odsecno glasno upitao:

                “Da li ste dobro, gospodine William” i pruzio mu je ruku.

 Gospodin William je krenuo da se uhvati za ruku Privilegovanog, da se potpomogne pri ustajanju, a privilegovani mu je izmakao ruku jer mu je nije pruzio da bi mu pomogao. Kada je starije gospodin Williamovo telo klecnuo unazad, pogledao je zacudjeno privilegovanog koji je opet pruzao ruku prema njemu, a u istom momentu mu je iz dlana ispao beli savijeni papir u formi pisma.

               “Gospodine William” imate mail ! odsecno i arogantno mu je odbrusio privilegovani. Gospodin William se ustao, ali se vidno zaljuljao (zaneo) i uzeo je mail u svoje ruke. Kada je poceo da cita mail u Umu mu se projektovala slika (imaginacija) maila, koja je glasila :

 

               “Gospodine William” : Nije vazno koliko puta padnete, nego koliko puta ustanete, zacuo se projektovani glas u njegovom Umu, Lord Materiya vas “licno” ocekuje u 09 sati 00 minuta 00 sekundi u Aveniji zakona u Palati na danasnji dan “105”. Projektovana slika Lorda Materiy-e i Palate u Aveniji Zakona mu se rasprsila u Umu (mislima) posle mail projekcije.

 

       ..Dan u Paralelnom (digitalnom) Svetu je trajao 10 zemaljskih casova. Devet dnevnih/aktivnih i jedan (1) obavezni sat sna, gde su se virtuelni umovi (tela stanovnistva) reprogramirali , odmarali i cistili od nepozeljnih dnevnih aktivnosti koje bi mogle ubuduce narusiti integritet virtuelnog tela ujedno i PS. Dan u PS je bio dovoljno dug jer se pri samoj misli koja se formirala u umu mogla i obraditi, posedovati i spoznati, a uz trenutno kretanje kroz PS zivot na zemlji (fizicka materija) je bila kao zamrznuta u vremenu. U Paralelnom Svetu se zivot odvijao ”tacno” sto puta brze nego na zemlji u fizickom sklopu, duha i tela..

 

      Palata je bila najvisa zgrada u samom centru, nultoj tacki virtuelnog mega grada “Zera”, sa koje se mogla videti cela povrsina 100 milionskog grad sa magistralama (vezama) koje su spajale devet perifernih gradova sa centrom. Palata je bila sinonim vladarske pozicije iz koje su dolazile sve instrukcije. Unutrasnjost Palate (665 spratova) je neistrazena i znana samo Lordu Materiy-i koji je preneo i digitalizivao svoj zemaljski zamak Swanneustadt sa kompletnim prirodnim okruzenjem u samo srce Palate (utvrdjenja) koje je predstavljao simbol moci na visini od 666 spratova.  

       

      Kada je gospodin Williams procitao mail, pogled je izbacio iz unutrasnjosti Uma napolje, privilegovanog nije bilo. Okrenuo se oko sebe ali nije bilo privilegovanog ni u okruzenju, samo su ostali stanovnici prolazili pored njega krecuci se prema virtuelnoj prodavnici. Kada je opasnost nestala, gospodin Maers je opet preuzeo razum i telo gospodina William-a. Uhvatio se rukom za rukohvat na ulazu u virtuelnu prodavnicu i bacio je oko na digitalni laserski sat (na levoj ruci) koji je prikazivao cifru 8, a unutar nje je bio broj 10 koji je predstavljao minute. Nije hteo upadljivo da pogleda na sat da ne bude primecen i sumnjiv. Posto je shvatio da ima vremena da clanove AGM povede u obecani izlet (koji su vapili za novim svetom) u prodavnicu, sevnuo mu je svetlosni blic u glavi. Odlucio se da odrzi obecanje i da ih provede ubrzano. Nije smeo da bude tajanstven, jer je sve posmatralo “Veliko Oko” koje je dirigovalo sa Patrolom, a Patrola sa privilegovanima (kontrolorima).

      Bio je svestan da mora da se krece (energetskim) projekcijama, ali je uvideo da se ljudi u njegovom okruzenju nisu projektovali, uvideo je da nesme da se krece projekcijom kroz ogranicene prostore zbog mogucnosti sudaranja projektovanih energetskih sklopova (tela).

      Zaputio se u prodavnicu, delimicno oslobadjajuci kontrolisane i zarobljene umove AGM clanova. Ispred, na oko, obicne (virtuelne) prodavnice. Odjednom se ispred njih iz nicega stvarao virtuelni lik koji im je pozeleo dobrodoslicu i ukazao im na putanju i raspored artikala, kao i nacin na koji ce iste i kupiti. Posle ulaska u virtuelnu prodavnicu, koja je bila puna stanovnika osecale su se pozitivne vibracije jer se dozvoljavala uvecana medjusobna komunikacija (zbog uvecane materijalne potrosnje i zarade), a posto je prostor bio ogranicen, izolovan i spolja kontrolisan (nije moglo da se pobegne u bilo kom slucaju) iznutra je kontrola bila na najmanjem nivou.

 

       Clanovi AGM su konacno dobili pogled u prostornost. Posmatrali su sa odusevljenjem poslednje tehnolosko dostignuce u celom Univerzumu pod okriljem nove sazdane dimenzije. Iznutra u rezervisanom delu mozga (surround sazvucje gde je svako od AGM clanova pricao sa odabranom osobom) su se cula tiha saptanja svih sedam clanova koji su bili odusevljeni.

....u mozgu je svako ponaosob imao svoju poziciju u surround-u 6.1. Sest clanova je pricalo iz sest raznih uglova, (u trenutnom potpunom mraku) dok je u centru mracnog sazvucja stojao gospodin Maers preko koga su prolazile informacije tj. razni monolozi i dijalozi gde su odredjeni clanovi pricali sa odredjenim clanom nasuprot njegove pozicije...

Najvise su se svadjali u cijoj ce nadleznosti biti pogled, jer je svako imao svoju oblast interesovanja u spoljnjem Svetu, Paralelnom Svetu.

 

     Kako su prolazili u “superprodavnici” po vec unapred odredjenim trasama izmedju raznih grupa artikala nista uobicajeno osim nesvakidasnjeg moderno zaobljenog izgleda prodavnice nije bilo. Kada su stigli do zajednicke opsesije, audio tehnologije, na tren su se zaustavili i prisli na korak blize nestvarnom prizoru. Ispred njih je bilo upaljeno na stotine (staromodnih) play-era koji su ocitavali raznu muziku iz mnogo oblasti. Car je bila u tome sto su mogli slusati demo verziju pesama ili tehnoloske mogucnosti uredjaja samo direktnim pogledom u uredjaj, a vec skretanjem pogleda na drugi (uredjaj) ili play list-u, trenutno bi se menjala pesma.

       Par sekundi posle (unutar) mozga (lobanje) negde iza ceone kosti, a (iznutra) ispred svih clanova AGM u mracnoj postavi 6.1, pojavio se virtuelizovani “prodavac”, koji je `spolja` bio nevidljiv.

       Prodavac, kompjuterska animacija, nije mogla da razazna unutrasnjost i osobu u ciji Um ulazi radi efikasnijeg predstavljanja zeljenog proizvoda. Bio je samo virtuelno/hologramski lik u formi programiranog softverskog prodavca. Virtuelna nevidljiva sa spoljnje strane, animacija prodavca je sa unutrasnje strane “lobanje” iznosila svoj snimljeni demo materijal o proizvodu za koju bi kupac izrazio zelju da isproba u punom sjaju pre kupovine.

       Clanovi AGM su imali svoje pozicije i dobacivali jedan drugome, postavljajuci kratka pitanja prodavcu koji im je demonstrirao audio uredjaj sa kojim bi dobili i poklon nasnimljene najnovije pesme u okruzujucem (surround) formatu zvuka.

 

….U jednom momentu su poceli da postavljaju zaglupljujuca pitanja za sta se prodavac trudio dati sto prikladnije odgovore i kada je sve preraslo u strast iz starih vremena u tesku “zajebanciju”,  umesao se sa grohotim smehom i gospodin Maers umirujuci druzinu, jer su totalno zaglupili prodavca koji je rasirio zenice i samo sto nije poceo da place kako su ga “provozali” trazeci mnogobrojne odgovore tumarajuci ubrzano ocima na sve strane…Posle gospodin Maersove opomene sruzina se opet uozbiljila, a prodavac se stabilizovao i otresajuci glavom par puta nastavio je sa izlaganjem….

 

      Pri svakoj promeni okruzujuceg tonaliteta na kratko bi clanovi zastali sa `cavrljanjem`. Gospodin Maers je skroz tiho, opet, pokusavao da prekine clanove i da krenu dalje u obilazak prodavnice jer moraju da se upoznaju sa sadrzajem, koji ce koristiti u “ostataku” obitavanja u ovome svetu. Lagano nekoliko minuta kasnije clanovi su ipak poceli da gube interesovanje za audio tehnologiju jer su shvatili da vise nista nije nedostizno i da za njih vise nece biti “zabranjenog voca” jer su nedostizne stvari u zemaljskom zivotu podgrevale adrenalin u njima.

Gospodin Maers je prelazeci pogledom po virtuelnim hologramima koji su predstavljali odredjene palete sa proizvodima, ugledao mapu u cijem je centru pulsirao ljubicasti sitni jedva primetni blinker. Gospodin Maers se zaputio ka hologramskoj mapi koja je predstavljala (kao mapa sveta) celi Paralelni Svet. Kada se priblizio na par koraka, poceo je unutrasnjim ocima da snima i slika celi novostvoreni “Svet”.

 

       Gospodin Maers je shvatio da mapa, ispred koje je stojao, PS nije postavljena za upoznavanje sa svetom, tj. planom PS, nego je objasnjavala lokaciju virtuelne prodavnice u novom svetu. Ispod su se priguseno nazirale sitne crvenkaste prozirne tackice koje su oznacavale virtuelne prodavnice sirom PS, planski rasporedjenih preko kruznog i svemocnog sveta u obliku velikog slova `G` unutar koga se u donjem delu (slova G) krilo malo slovo `n`.

       Na samom kraju kvacice koja se protezala u unutrasnjost slova “G” pulsirao je oznacavajuci blinker pokazujuci lokaciju “Palate”, koja je  imala 666 spratova (oblika slova “G”) dok je u njegovom samom srcu blinkalo slovo “N”. Palata je u obliku slova “GN” izranjala u srcu Avenije Zakona i predstavljala je sinonim moci, zakona i reda.

 

       Gospodin Maers je nabrzinu promotrio sa svih aspekata kruzni svet, koji je sa 9 debelih slojeva stitio samo jezgro PS sa najmocnijim krugom, jezgrom, koji je predstavljao i nulu i naziv epicentra dimenzije i centar Univerzuma, grad Zero. Dok je Gospodin Maers (William) ubrzano i promisljeno sagledavao svu dimenziju iza ledja je cuo okruzujuci ton (zvuk struje…nnnnn), koji se pretvorio u recenicu :

 

   `Ako dozvolite prezentovao bih vam nasu razgranatu razvojnu mrezu GM Holding grupaciju`…!?

 

    `Zapanjen sam da ste mi procitali misao`, dodao je neokrecuci se Gospodin Maers koji je ipak vesto sakrio zbunjen stav, kojim ga je zatekao virtuelni menadzer kontrole i prodaje. Sa zadovoljstvom cu vam predstaviti sektore koji su vam na raspolaganju, dodao je ljubaznim tonom menadzer i iskoracio je sa zadnje strane prema “mapi” gde ga je Gospodin Maers i ugledao. Menadzeru je iz ruke izrastao beli stapic za prezentaciju i poceo je da sara po mapi pokazujuci lokacije gde su se nalazili sektori koje je poceo da nabraja. GM (dzi-em) Invest, Servis, Podrska, Projekt, IT, “Network”, Vision…u rec mu je lagano upao Gospodin Maers, presecajuci ga uz recenicu : “Vision”, molim. Menadzer je automatski nastavio kao da ga  gospodin Maers nije ni prekidao.

  

       “Vizija (Vision) Paralelnog Sveta se sastoji iz 9 gradova koji je povezan sa 9 uskih i tankih slojeva (layer-a), koji cine dvosmerne magistrale, povezujuci medjusobno sve gradove u celinu 4D – Paralelni Svet. Devet Layer-a unutar kojih se software-ska magistralna komunikacija meri trenutnom brzinom cini novu dimenziju integrisuci se u snaznu celinu koja ima svoj zakon gravitacije (zakon privlacenja) jezgro i omot.. Svaki od 9 layer-a (slojeva-magistralnih pravaca jedan iznad drugoga) povezuje medjusobno i direktno, sve gradove sa Zerom (centrom). Svaka veza izmedju slojeva (gradova koji se povezuju jedan na drugoga) ima devet kontrolnih tacaka koji se dnevno smenjuju i potrebno je tajni pristupni kod redovno update-ovati, kroz jedno casovni “nocni” san. U slucaju ne dobijanja passworda za tekuci dan pozvati “privilegovane”, naglasio je hologramski lik podizuci obrve, okrecuci se sa prezentacije vidno zainteresovan za Gospodin Maersovu zainteresovanost koja je jos uvek trajala”.

 

Odjednom bez najave, hologramskom menadzeru

…(kojem se jedva uspevalo primetiti da nije virtuelno ljudsko bice)…

 je napuklo telo, a tren posle se prosulo na pod u obliku sitnih kuglica (klikera) na sve strane uz okruzujuci zvuk (oko gospodina Maersa). Dok je gospodin Maers gledao ispod noga kotrljajuce kuglice, shvatio je da se zvuk (tonalitet) u prodavnici izolovao, jer vise nije cuo mramor ljudi koji su se kretali oko njega.

      Podigao je pogled naspram visine lica gde je bila mapa ispred koje je menadzer predstavljao odabrani artikl u demo verziji i ugledao je osobu na cijem je rukavu ugledao nasiveni natpis “privilege”. Podigao je pogled sa natpisa na lik osobe i lukavo ga preduhitrio : Molim vas “gospodine” (drsko je odsekao), update artikla Vision !

Update artikla (nacin placanja) Vision je izrazavalo zelju kupca da kupi odabrani artikl, na koji bi nacin i trenutno postao korisnik, kupac i obavio transakciju o uplati.

     Privilegovani se naslonio o viseci sto iznad kojeg se odigravala projekcija (koju je privilegovani prolaskom ruke preko mape grada i iskljucio) i uz ironican osmeh  je nadmeno dodao :

 

            “Gospodine William, vama nikada nije dosta, zar ne. Iako ste idejni tvorac ovih deset svetova, zaostrio je tonalitet zaostravajuci pogled prema gospodinu Maersu (Williamu) nastavljajuci odsecnije, “uvek cu biti tu kada pocnete da se raspadate i kada sa vas “skine” zastitu”. Pratimo svaki vas dah, uz izdah “daha” je zavrsio privilegovani. U tom trenu se zacuo mramor ljudi trenutno oko gospodina Maersa, koji se blago trznuo i tajanstveno je spustio pogled sa privilegovanog okrecuci glavu bocno. Kada je vratio pogled nije bilo privilegovanog samo se mapa grada iznad viseceg stola rotirala, a iza ledja se zacuo opet onaj topli i poznati glas “hologramskog menadzera sa upitom “ :

 

            `Ako dozvolite prezentovao bih vam nasu razgranatu razvojnu mrezu GM Holding grupaciju`…!?

 

            “Ne hvala”, rekao je Gospodin Maers, koji ovaj put nije smeo da rizikuje, dok ne otkrije sta se skriva iza prethodnog trilera koji je za njega bio totalna misterija.

 

      Okrenuo se od mape `carobnog` Paralelnog Sveta sakrivajuci od “bilo koga”, u prolazu, totalnu konfuziju misli koje su mu navirale iz podsvesti sa svih strana. Polako je narastala borba u podsvesti gospodina Maersa u kojoj su se skrivali clanovi AGM, za oslobadjanje pogleda i pogleda u spoljasnjost tj. u superprodavnicu, za kojom su vapili da upoznaju sledece sadrzaje. Gospodin Maers se naglo okrenuo i krenuo je ka izlazu prolazeci pored “info biroa” koji je delio informacije o zbivanjima u Zeru. Kako je prosao pored i “samo pozeleo-pomislio” da vidi sadrzaj, kompletan sadrzaj sa datumima za sledeca 3 dana unapred i 3 dana (koja su se zbivala sa rezultatima) su mu se ispisala u unutrasnjost uma. Clanovi AGM su se uhvatili za “virtuelno/hologramski dokument i poceli su svaki ponaosob da citaju sadrzaje koje su zeleli da pogledaju, da upoznaju dalji sadrzaj Zera. Gospodin Maers koji je prilazio izlazu, okrenuo se u um i ljutito rekao :

           “Povucite se odmah u rezervisani deo”, dodao je brzim recima, napolju je Plava Patrola, napolju je “smrt” !

 

…Plava Patrola je bila pod direktnom kontrolom izvrsnog SRacunara, a po zakoniku stotka koji je bio na snazi, a nalazio se u Aveniji Zakona. U Paralelnom Svetu nije za sada bilo resenja niti mogucnosti manipulisanja. Plava Patrola je zalazila u najdublje i najskrivenije pore umova stanovnika i kontrolisala je sve emocije i prestupe…

 

          Kada je to rekao, svi su se pogledali i shvatili da im se ponasanje, “kao mala deca” ne isplati, jer nece uspeti da upoznaju svet ako se razotkriju, a misiju ce ostaviti nedovrsenom. Spajder je rekao : Pa da, ne borimo se za ovaj svet, nego protiv ovog surovog sveta, spustio je pogled na dole i povukao se u unutrasnjost rezervisanog uma, a i svi odmah za njim. Gospodin Maers se pri dolasku na kontrolnu tacku (izlasku iz virtuelne prodavnice) povukao u unutrasnjost i uz precicu sa naocarima (Londonke `12) je pratio laser koji je skenirao telo Williama. Telo je bilo podvrgnuto kontroli i ciji je (restore point – update) BackUp trenutno snimljen u bazu SRacunar sa izmenama i kupoprodajnim transferima. Gospodin Maers je polako zaokruzivao sliku funkcionisanja ovog okruzujuceg i opasnog sveta gde nista nije bilo slucajno ni spontano.

      Kada je izasao (prosao kontrolu) mislima “se spakovao” i preneo do ulaznih vrata svog apartmana gde je raskodirao bravu i usao u svoj apartman.

Clanovi su mu polako poceli predstavljati teret pa je morao da razradi dodatnu strategiju. Kada su osigurali apartman gde je obitavao gospodin (William) Maers, kao vodeni duhovi su se izvukli iz gospodin Maersovog tela sedajuci na pod (oformljavajuci se u vidno opipljivo fizicko telo) u krug, vidno zamisljenih stavova. Gospodinu Maersu je ostalo 25 novih minuta

      

       …(“novo vreme”, novi sati, novi minuti… se nazivalo vreme u PS)...

 

      Gospodin Maers je poceo : `Ljudi` imamo jako malo vremena, ja imam nameru da prihvatim poziv privilegovanog i da krenem korak dalje. Moram da odem skriven pod imenom gospodina Williama, da ga paralelno natkrijemo, saznamo i pokusamo da razresimo ovaj triler oko njega. Ko je on sta je on zbog cega onolika ironija oko njega i zasto ga privilegovani ne nevole, nego mrze !

      Master je dodao : Gospodine Maers, zar ne mislite da je previse opasno izlagati se tolikom riziku, ko je uopste William !?

       Spajder : Garantujem da je to moj ocuh. On se isto zvao prokleto William, nabacio je recenicu na nozeve (svi su bili jako ozbiljni, a on je zbijao salu) i podigao je pogled prema svima slezuci ramenima sa dlanovima otvorenim na gore, cudeci se.

       Master je skoro procedio ironicno obarajuci pogled na centar kruga : Daj covece Williama nema skoro dve decenije, “uh” izdahnu ironicno, cudeci se okrenuo na stranu.

      Momci, momci rekao je gospodin Maers i dodao : Salu na stranu u velikoj smo nevolji. U jednom se telu krecemo, “svi” smo u nepoznatom svetu, a na putu kroz novi svet nam je sve zapetljano i pod totalnom kontrolom. Svuda su punktovi, svuda su Patrole….

      Spajder je pokusavao par puta da uzme rec i posle je upao u nedovrsenu recenicu gospodinu Maersu : Nasa misija kroz ovaj pakleni svet, strogih pravila i savrsenih zakona, je razotkrivanje softverske gomile nicega. I ja vas molim da se drzimo te strategije !

      Tesla se zamisljeno umesao i dodao : Mislim da zabava tek pocinje !

      Programer je pogledao u Teslu klimajuci glavom, a Tesla je ispruzio desni dlan prema centru omogucujuci mu da iznese svoje vidjenje.

      Programer je uzeo dah i poceo : Gospodine Maers pogledajte na svoj prst, ha ha, nasmejao se, tu lezi resenje ako smes !? dovrsio je.

      Nasa je pogledao Programera i upitao ga mrsteci obrve : Ne lupetaj, prvo Spajder za Williama, a sada i ti za….pa da, rastvorio je namrstene naborane obrve ispod kojih su se zasjajile oci. Ustao se i zagrlio je Programera koji se smejuljio i rekao mu je : Izvini covece !

 

    The Ring. Master koji je u pozadini zamisljeno gledao na drugu stranu (uvek je imao posebne vizije) prikljucio se temi radoznalo pitajuci sta se desava, razvlaceci usne u osmeh. Video je ozareno Nasino lice i Programera koji se otresao rukama od zagrljaja.    “Aaaaa”, rekao je Master, tek sada su shvatili da je sa njima i njegov “The ring” koji nosi zapise svih clanova, kao i upise 12-torice, a mozda i  gospodina Williama. Master je uspeo da doda pored velikog zaglusujuceg zamora : Ali moramo da stignemo do jezgra SRacunara ! Sav zamor sva nekontrolisana prica i bilo kakav ton je stao u trenu. Svi su se kao zamrzli u polozajima tela u kojima su se nalazili. Molim, upitao je sledjen gospodin Maers, zacudjeno !?.

      Zurka je pocela. Svi su se okretali i trazili pogled Mastera. Master je dodao SRacunar se nalazi svuda oko nas !!! U njegovim poslednjim recima se osetio eho koji je lagano nastavio da odzvanja… Gospodin Maers je hitro pogledao u unutrasnjim ocima vreme koje ga je opomenulo da je vreme za polazak na sastanak iz mail-a koji je dobio gospodin Maers od “privilegovanog”.  Pet novih minuta do devet. Ustao se zbunjeno i stresao se jer je izgubio pojam o vremenu,  a najosnovniju stvar nije resio, “sta ce sa malom decom” (clanovima AGM). Ne sme da ih povede, zbog neverovatne znatizelje i mogucih spletova dogadjanja. Gde da ih ostavi, sta da rade u stanu ako dodju privilegovani na redovne kontrole!?

     Svi su ga pogledali, a on je dodao : `Imam`  jos malo vremena, moram da krenem. Upisite se u TheRing, za sada a TheRing cemo da ostavimo ovde u apartmanu, ali gde…!? Naglas je razmisljao gospodin Maers. Vozac i Nasa su se prvi usprotivili i stali u borbeni polozaj uz argumente. Ljutito je otresao i prekinuo komesanje svojih clanova gospodin Maers :

             “Hej ljudi” ! Toliku smo putanju prevalili zajedno, toliki tovar nosimo na ledjima zajedno, zar ne mislite da je vreme da idemo do kraja zajedno !? Zar je sada trenutak da samostalno rastocimo nase ideale zarad ideala laznog vladara koji puni “svoj” (PS) rezervoar nasim dusama !?

            “Ko ste vi, sta ste vi sami u ovom beskonacnom paklenom svetu”, dovrsio je otresito i vidno uznemirenog stava.

      Kleknuo je na koleno na ivicu kruga oko kojeg su clanovi sedeli. Uzeo je prsten koji se nalazio izmedju njih u centru i stavio ga je na dlan, lagano ustajuci i posmatrajuci ga. Promatrajuci ga, vracala mu se harmonija u telo, lik mu se ispunjavao pozitivnom energijom. Dodao je : “Vredi pokusati”, samo jedan zivot imamo na zemlji. Na prstenu se pojavila sitna jedva vidljiva iskra. Osetio je ruku na ramenu, uz reci :

 

         “Onaj koji je zadovoljan dovoljno je nagradjen”, topli pozitivni glas Vozaca.

 

      Sa druge strane je Nasa dodao : “A mi to i jesmo”. Prsten je poceo da zraci nevidljivu ali vibrirajucu energiju upijanja i svi su se rastocili na najsitnije cestice, koje su se uz pozitivne vibracije usisale `poluvidljivo` u sam prsten iz gospodin Williamovog uma ostavljajuci samo gospodin Maersa u rezervisanoj neuronskoj “tamnici”. Gospodin Maers ga je posle brzog upisa samo stegao u dlan. Okrenuo se prema velikom “ekranu” i zavukao je ruku duboko u ljigavu masu (ekrana), koja je talasala, i tamo ostavio svoje drustvo na cekanje u TheRing-u. Pogledao je na sat 08:57:00, jos samo 3 nova minuta. Tiho je sa usana prosaptao, “moram da krenem”.                 

          Ubrzano je jos jednom iskontrolisao pogledom celi apartman, jer su iznenadne posete moguce od strane privilegovanih i Patrole. Kada se uverio da je sve u skladu i redu, mislima je okrenuo telo i pogled ka vratima. Stao je ispred vrata raskodirajuci ih, gospodin Williamovim algoritmom, koji je dobio pri ulasku (kopije) u PS. Posle uspesnog dekodiranja prosao je mislima kroz vrata, a vrata su se automatski po izlasku opet kodirala (zakljucala) uz trenutne i brze iskrice, koje su padale odozgo na dole. Kroz PS se projektovao kao kroz Kapije na zemlji, `samo energijom misli`, koja je rastvarala softversko telo (materiju) i stvaralo ga na zamisljenoj lokaciji (kao zemaljski eksperimenti teleporta od tacke A do tacke B).

 

           Trenutno energetsko projektovanje je bilo moguce samo unutar jednog (od devet) gradova, jer se svaki grad povezivao viseslojnim magistralama ispred kojih su bili punktovi provere. Za prelazak iz grada u grad pred kontrolnim punktom svaki stanovnik je morao da oformi svoj “interface”, a tek po prelasku je mogao opet da se krece energijom misli (teleportom). Svaki novi dan su deljeni novi password-i gradjanima Zera, Paralelnog Sveta, a da bi mogli da prelaze u druge gradove morali su da se registruju iako su bili kontrolisani od strane SRacunara. Sam transfer energetskog sklopa, izmedju 9 gradova, kontrolisano je na 9 nivoa (devet layer-a).

 

            Zastao je ispred svoje zgrade i pogledao je u nebo na kojem je ostrih ivica sjajio mesec sa nebeskim svodom. Mislima se (uz pomoc Londonki) okretao na sve strane testirajuci mogucnosti visedimenzionalnog sveta koji mu se rastvarao. Laserski sat mu je “bip”-nuo na ruci, podsecajuci ga da ima jos minut. Otresao je blago glavom i rascistio misli okrecuci putanju prema sirokoj magistrali koja je prolazila ispod zgrade, gde su (zvukom turbinica) zvizdali energetski sklopovi stanovnika. Pogledao je u Palatu u Aveniji zakona, koja se videla iz svake tacke grada Zera i stegao je zubima izazivajuci adrenalin u sebi. Ukljucivao se u saobracaj, rastvarajuci trenutno svoje telo za “energetki” prevoz po virtuelnim kolovozima. Stajao je na ivici magistrale cekajuci da se ukljuci u gust saobracaj. Kada je dobio prostora, automatski je usisan (upisan u saobracaj) u magistralu gde se kretao vantelesno uz samo, enormno, brz pogled ocima – Londonkama. Posto je prvi put ispitivao i testirao nacin putovanja, putovao je brzinom “polu” svesnosti u kojoj nije koristio najvece energetsko ubrzanje. Krijuci se iza licnosti i karaktera, gospodina Williama, gospodin Maers se ubrzano upoznavao sa duplom svesnoscu povlaceci se u najsitniji i najdublji rezervisani deo u njegovom umu. Upisao je u um gospodina Williama dogadjaje koji su prethodili. Upisujuci svest i reprogramirajuci (upisujuci) prosle dogadjaje, gospodin Maers se povukao u deo uma, tamnice, gde ce biti samo slepi posmatrac, jer mesto gde se zaputio ce devet puta da iskontrolise sve nepravilnosti u telu i genetskoj, telesnoj i umnoj strukturi, osoba kojima je odobren pristup.

…Kada stigne morace po prvi put da iskljuci svoju svesnost da bi prosao skenere, “smrti” na ulazu u Palatu, a posle toga ce ga preprogramirani laserski alarm (sat) opet aktivirati i povratiti u svesnost gde ce opet biti posmatrac sudbine…

             Najcuvanija 666-o spratnica kojoj se gopsodin Maers priblizavao je gorostasno bila usadjena u centar sveta i izazivala je veliko strahopostovanje. Oko samog “oblakodera” prostirao se isprepleteni mocno uredjeni park , koji je pokusavao da docara mir i spokoj koji je vladao u unutrasnjost neobicne mega gradjevine. Mega gradjevina je bila poluvidljiva iz blizine, kojoj se priblizavao u energetskom sklopu, gospodin Maers.     

   Gospodin Maers se izgasio ! Usporavajuci svoj energetski sklop i polako postajuci vidljiv (iako jos nije bilo vreme za otelotvorljavanje) stao je uz usporeni zvizdeci zvuk strujanja energije (zvuk formule – turbinice) ispred samog ulaza u zgradu ciji su se spoljnji zidovi poceli mutno komesati. >Gospodin William<  je stao blizu ulaza i oformio je svoje telo uz par okreta oko sebe u statican lik. Pogled sa uredjenog parka je okrenuo prema vratima, koja su se uz komesajuci oblik rastvarala u morbidni, tihi i jezivi zvuk `zova i dobrodoslice`. Vrata su uhvatila Williamov pogled i nisu ga ispustala. Trenutno su ga projektovala (energijom misli) na sami otirac za noge gde je bila iscrtana “zemaljska kugla” koja je pulsirala u formi plave planete. William je samoinicijativno napravio korak ka unutra sa otiraca. Korak koji je napravio ka unutrasnjosti je bio dugacak nekoliko metara, a sam pogled na ubrzani prenos tela na nogama ka mracnoj i morbidnoj uzburkanoj unutrasnjosti je bio mnogo brz i predugacak.

 ….u momentu je osetio kao da se vreme topilo i produzavalo mu je korake…..

Kada se pribrao i opet zaposeo svoj svesni kontrolisuci mehanizam, vec se nalazio u ogromnom praznom prostoru, bez ivica pun praznine, prostiruci se oko i u njemu. Odjednom je zacuo strujanje najfinije, glatke, mozdane energije,

 ….strujanje koje je imalo zvuk ljudskog strujanja mozdanih talasa preko mozdane kore sa svojim isprepletenim vibracijama, koje su u sklopu cinile tonalitet… nnnnnnn i ssssssss….    

koja se isprepletenim najfinijim oblikom energije mnozila u zvucnom tonalitetu u svom umu (tonalitet elektromagnetnih isprepletenih talasa- EMIW) :

 

          “” William, kodni (code No) broj 098 – Z(ero), Lab(oratorija)-Our (IT inzenjer), povucen sa zemlje (iz javnosti) `90 tih posle razvoja T3 mreze, prekodiran 11 puta sa cipom “Oko”, odan Globalnoj Mrezi i zakonicima koje je sam ispisivao, zacuo je u svom umu svojim jezikom neku svemocnu silu koja je upravljala njegovim podsvesnim mehanizmom””.

          

          Nastao je tajac i sve se pretvorilo u mracnu prazninu. Zatvorio je oci, a sa unutrasnje strane (iza kapaka) je ugledao dva vatrena oka (bez kontura lica) koja su ga posmatrala. Kako je poceo da oseca pojacane vibracije koje su mu prolazile kroz telo (nasumicno) testirajuci osobu No.098, ocne jabucice su pocele da poprimaju plamene (plave boje) zenice koje su odisale i upozoravale na visoku nadmocnost. Kako je pojacavala intenzitet, plava vatra se isejavala iz ociju, isejavajuci u jednom oku slovo `G` u drugom slovo `M`, a u pozadini su se multiplicirale sestice oblikujuci zenice, naglasavajuci strahopostovanje. Osecao je da mu telo uz pojacane vibracije treperi i da mu softverski skeneri tumaraju po telu.

        …Gospodin William je bio i sam deo projekta kada se ustolicavala energija Plave Patrole, a temelji funkcionisanja sadasnjeg (devetostrukog) testiranja vrata i ulaza tela u svemocnu zgradu u srcu Zera je njegov licni idejni projekat..

      Nekoliko “nano” delova vremena, koliko je trajao presek skeniranja, sa 9 sofisticiranih nacina skeniranja, nisu uocili neispravnost dozvoljavajuci uz “EMIW” nacin komunikacije (direktan telepatski) pristup “osobi” u okruzenje same kore jezgra” Paralelnog Sveta.

Kroz zatvorene oci je (William) video kako se vatrene plave oci otkljucavaju i kako se sestice grupisu i povlace u unutrasnjost ocnih duplji. “Plava Patrola”, (blue search engine) je dozvolila pristup Williamu i ispisala mu se i iz uma i iz tela.

         Gospodin William je osetio necije prisustvo i naglo je otvorio oci. Osetio je pogled pun ogromnog naboja straha sarajuci ubrzano ocima oko sebe.

…Laserska alarm “iskrica” je opet aktivirala i ozivela neuronsku tamnicu, ozivljavajuci gospodin Williamovog slepog putnika gospodin Maersa…

Nalazio se u centru strmoglave visoke neobicne zamracene, a svetlom oivicene arene, gde je hijerarhijska moc Paralelnog Sveta sedela oko njega sa nizih oznacenih mesta prema visokim lozama, gde su sedele sudije na visim polozajima. Zacuo se unutrasnji glas kojim su komunicirali (bez glasa) EMIW- komunikacijom.

                 `Gospodine William`, uvek u zadnji, poslednji tren, izgovorio je snazni duboki muski glas u njegovom umu. U tom trenu zacuo se zvuk poklopca koji ih je izolovao i zaokruzio od ostatka “nacije” u Zeru. Tacno je 09:00:00 sati, zacuo se u ljudskoj formi grubi glas koji je dematerijalizovao sve prisutne i spremio ih je za proputovanje, “kroz istinu” !

            Sve zvanice koje su pozvane na “kongres istine”, medju kojima su se nalazili privilegovani, menadzeri, sudije (osim predsednika Lorda Materiye-batlera) su docekivani u centru arene gde su ih samo pogledi, bez tela prisutnih, okruzivali i uz blago komesanje i prevrtanje (snezno belih) ociju istrazivali.

 

….U areni su se samo naslucivale zamagljene konture osoba na svojim zauzetim mestima, a izrazene su bile snezne bele oci koje su okruzivale pridoslice…

 

          Kada su ga oci prisutnih “ubrzano” raspoznale i dale konacni sud za pristup na svoje mesto, gospodin William je snazno povucen (ledjima) unazad gde mu je telo ostalo na mestu gde je sedeo, a svesnost mu je povucena u 4 red u visokoj areni na jedino slobodno mesto. Kada se pribrao, telo u centru Arene na stolici se rasprsilo na sve strane. U okruzenju se samo mogao osetiti pogled i “svesnost” koja je strujala kroz i izmedju “odabrane” vladarske strukture. Mutna zamracena masa od 101-og clana, se pocela umirivati, a sa umirivanjem su jedina vidljiva 202 oka pocela da gube belu sneznu boju beonjaca, poprimajuci (pretapajuci se u) morbidnu mracnu boju, boju “tamne kosmicke materije”. Sve je stalo i okolo svakog prisutnog `pojavio` se totalni mrak, stapajuci svakog ponaosob u beskonacno nistavilo. Zaculo se sa zadnje leve i desne strane zvuk elektromagnetnih mozdanih talasa, koji su se preplitali i dobijali su na snazi. U beskonacnoj tisini, sa leve i desne strane (ociju), elektromagnetne vibracije su se pojacavale i preplitale sve brze, konstantno ubrzavajuci. Kada su vibracije dosegle vrhunac multiplicirale su se i prekopirale su se uz zvuk zamaha (krila) sa prednje strane iznad centra pogleda (svakom prisutnom u Areni ponaosob), a u samoj kulminaciji se zacuo glas koji su EMIW (talasi) oformili :

           `Informacija`…..(uz eho se zacuo duboki muski glas), i poceo je da struji tihi, ostri i britki vetar, razlicitog intenziteta sa svih strana, dodajuci, `Sve ostalo je beskonacna praznina, bez tezine` !         “Sve je cista hladna tisina beskonacno velike praznine za nas pojam”.          “Na putu smo spoznaje, same matrije i energije, kojoj je podloga jedna “iscasena” greska koja se dogodila u beskonacnoj praznini. Tamna materija je iz staticnog oblika pocela da se rastapa u tecnu masu koja je pocela da tece maglenim, gustim tokom bez cilja kroz tamnu, beskonacnu prazninu. Praznina koja je postojala, koja je bila beskorisna, i pozitivna i negativna, se zarazila spontanom greskom mirne kolotecine nistavila.           “Nistavilo, beskonacnog izvorista i surovog toka je u jednom delu praznine, (nazvana “Univerzum”), cisto “naprsla”, a pukotina praznine je napravila trag. Taj trag je u praznom svemiru napravio informaciju, a informacija je zarazila celi beskonacni Univerzum sireci se kao virus.

            Dok je duboki glas izgovarao (ljudskim glasom) reci, prisutni su kroz visoku svesnost dematerijalizovani plovili kroz kosmicku prazninu koju je vodeci glas i prezentovao. Svaku opisanu rec i spojivi dogadjaj koji se odvijao ispred njihovih cula su dozivljavali kroz beskonacni tamni prostor svojim senzorima na telima. Sve od nastanka greske koja je prethodilo sadasnjoj informaciji i svesnosti se odvijao ispred i oko njih. Kada su prolazili (ploveci mislima) pored mesta gde je napukla “tamna” praznina, Udar naprsnuca koji se dogodio skoro ih je izbacio iz ravnoteze, gde su se energetski sklopovi (prisutnih) sa ociju skorosu se  materijalizovali uz blago iskrenje. Vibracije su se prenele svuda oko njih i preneli su se strasnom brzinom po celoj bezivotnoj praznini, parajuci je sa svih strana oblikujuci i ispisujuci “prvu” informaciju. Informacija je zapisala u celi Univerzum  jednu iskru, jednu slucajnu gresku “neunistive i beskonacne” zaraze grupisuci se u Energiju. Informacija se prenela kroz celi prazni prostor ostavljajuci za sobom tamnu materiju u koju je upisana prva informacija, nazvana “INFect”.

…Prisutni (odabrani) su u Paralelnom oklopu putovali kroz reci koje je izgovarao muski duboki glas..

           Prenoseci zarazu, “Informacija” ostavlja za sobom trag, trag oko koga se grupisu manji sklopovi energije oblikujuci prve primitivne, “oblike komunikacije-zivota”. Od tada je sve u stalnom nastajanju i stalno se stvara novi prostor, novo vreme, nova materija, nova energija, novi život. Sve se stalno pokrece. Sve je oživelo. Ništa ne umire, sve se stalno preobraca u nove i drugacije forme. Grubi parajuci glas je usporio i jos dubljim tonom nastavio :

          “Više energije drži materiju nego što je u njoj sadržano”. Primer je nas Paralelni Svet, nasa nova dimenzija koju smo stvorili unutar same materije vec ima svoju tezinu, gustinu energije vakuuma ili  plazme koja iznosi 1093 grama po kvadratnom santimetru.

          “Nas svet postoji negde, negde bez tezine, bez vidljivog oblika, u kojem vlada samo cista i najfinija energija koju trasiramo za nase potrebe. Postoji nasa misao i nasa dimenzija unutar prosle fizicke dimenzije cija je tezina vec sadrzana unutar trece dimenzije fizickog obitavanja”…izgovorio je duboki i usporeni glas i nastavio brzim tonalitetom…

   Prva nepravilna kolotecina (beskonacne praznine) je izbacila iz koloseka nistavilo i napravila je nesto, nesto sto u fizickom telu nismo mogli da dosegnemo, nesto sto ova zarazena dimenzija pokusava da nam prenese i oda, a to je samo jedna sitna i sakrivena mala…(tisina)…”Informacija”.

             

               “Nista”, je uvek nesto izazvano (zarazeno) informacijom i ima tezinu izrazenu u vremenu, spustao je glas do skoro sapata gde se stopio sa ostrim zvucima vetra koji su u potpunoj tmini sibali oko prisutnih. Nista postoji, jer cim pomislite na “nista” i nistavilo postaje nesto i Univerzum (sve)…!..dodao je odsecno “energetski telepatski glas koji ih je pratio i usmeravao kroz upoznavanje.

     

          Fizicko telo (zemaljskog bica-coveka) je samo jedna celicna ljuska, koja spaljuje informaciju cineci je necitljivom, jer se rastace u druge forme, a nasa Vancualna, vantelesna forma nam omogucuje eksploziju, poguranu savrsenstvom koje gradimo kroz dimenzije (D). Samo jedan ljudski mozak ima vise neurona, nego citav Vaseljenski Univerzum grupisanih energija (Galaksija, Planeta, Zvezda, Meseca, Meteora). Zamisljeno ljudsko “duhovno” savrsenstvo, je kopirano u novu enormno brzu dimenziju Paralelnog Sveta, gde kopirani sklop nema telesnih prepreka, gde ce INF-icirati i ovladati na kraju sa celim tzv. Univerzumom sa samo jednim “treptajem oka” !

        

            Kada je duboki mocni glas izgovorio “treptajem oka”, polako su se iz nevidljivih pojavljivale oci popunjavajuci beonjace, sneznom belinom. U trenu su se razasute oci (kontrolori/istrazivaci informacija) pocele povlaciti u krug oko epicentra glasa koji ih je vodio kroz proputovanje, oblikujuci na kraju strmu i visoku arenu u kojoj su prisutni pre proputovanja i bili smesteni. U centru arene se upalio snazan snop svetla, koji kada je bljesnuo, kao vodenim talasom je okupao (iz centra ka visokim zidovima) prisutne,

 

…(na tren dok je svetlost prolazila u talasima preko njih prikazala im je ostatak tela oko ociju)…

 

celu arenu. Umirujuci talas je za sobom ostavio u samom srcu, nultoj tacki centra arene, telo (u fizickoj formi – izgledu) u batlerskom odelu. Telo je pripadalo Lordu Materiyi.

           Likovao je. Ovo je mali korak za coveka, a veliki za covecanstvo, svi se secamo tih reci ! srdacno je dodao Batler. Okrenuo se u polukrug oko sebe sagledavajuci osobe koji su deo njegovog projekta i koji su pogonski mehanizam Paralelnog Sveta. Gospodo, dodao je, vas sledeci korak je “Centralizacija Informacija”.

          Kada je izgovorio recenicu, zacula su se dva nadljudska rika, koja su opominjali prisutne na ogromno strahopostovanje, a Batler je dodao, ove dve Zveri kontrolisu planetu zemlju (rika se povecavala), ovo je Veliki Brat (BB). Visoko iznad glave (u centru) arene se pojavila zemaljska kugla koju su okruzila dva supermocna kompjutera, koja su prvo kruzila oko (virtuelne planete) zemlje, a posle su je zaposeli po pola obrazujuci po povrsini tanki krvavi sloj arterija, vena i kapilara kojima su isisavale informacije, u super racunare. Posle kratkog Batlerovog pogleda na prizor iznad glave, naocigled prisutnih, odmahnuo je rukom gde se prizor rasprsio u beskonacno mnogo (atomskih-cestica) i rekao je iskazujuci premoc :

         

        “Ovde se stvari rade na ispravan nacin, pogresan nacin i na moj nacin” ! Zaostrio je obrve uz pomoc adrenalinskog naboja u krvi i presao je pogledom preko “mase” koja se skoro trenutno, materijalizovala, uz blago osvetljenje, koje im se pojavilo ispod stopala

 

…(oci su upadale uz tupi zvuk uklizavanja u ocne jabucice u lobanji, koja je poprimila ljudsku formu uz formiranje nervnog sistema i muskulature, spustajuci se i prikazujuci ostatak tela)…

 

Batler je vidno izostrenog pogleda, poceo da pretresa po prisutnima, po areni.

 

…Kako je Batler sarao pogledom preko prisutnih, vestacko `dnevno` svetlo je pratilo poziciju njegovih ociju fokusirajuci i trenutno locirajuci centar njegovog pogleda, oko kojeg se na nekoliko metara razlevala dnevna svetlost (fokusirajuci svetlom centar pogleda)…

 

Odabrao je metu, oznacio ga je i tren posle je oznacio jos jednog clana. Obojicu je pogledom stvorio u srcu kruga u centru arene u kojem je stojao sam Lord Materiya. Postavio ih je na centar i izmakao se uz reci :

           `Zapamtite ih`, uhvatio je dah i usporeno sa pogledom prema visokoj areni nastavio, `dobro ih urezite u svoje umove`, “hm” ironicno mu je krenuo osmeh, razvukao je, “aliiii”, bez podizanja tona, `dobro ih zapamtite, koristice vam` !

                     

                   “Prva i jedina sinhronizacija do sada, prosla je neuspesno”. Pola-pola, stravican bilans ! Pola “nacije se sinhronizovala sa zemaljskim telima pola nije. Udario je dlanom od dlan preko belih rukavica u znak cudjenja i nastavio da sara pogledom (ovaj put bez svetla koje je isejavao po areni).

                 

                    “IT P0O7, dosta prekrsaja, nelojalnosti i nepostovanje novoutemeljenog zakona, zakona u Aveniji zakona”. Batler se okrenuo na drugu stranu i nastavio je ujednacenim tonom sa zategnutim kezom na licu,

 

                  “Privilege 0I5”, izgovorio je Batler jos zacudjenije, `a jos i privilegovani`. Kako privilegovani mogu da izdaju svoj projekat !? pitao je Batler prisutne u areni, dizuci glavu visoko da pogleda sve i na najvisim mestima.

                

           “Kako mogu da postoje greske ili dodirne tacke izmedju Naseg (digitalnog) i zemaljskog (fizickog) sveta”  !?   

           “Kako moze da postoji greska (veza) ili bug izmedju dva sveta osim kroz ‘Door’ !? Door je jedini ulaz i izlaz, nije vam ovo “sareni Internet” rasplamsao je emocije u snaznu galamu.   `Ponavljam`, odsekao je kraj recenice i buknuo je opet :

            “Kakooo” !?    

 

                `Ja cu vam reci IT P0I5, Nikakoooo` !? Razderao se mocnim urlikom koji je trenutno tupim zvukom i bez eha ispunio arenu i prostor u  kom su se nalazili.

          

            Rec, “nikako”se formirala u komesajucu energiju, a tren posle  je iskezila ostre zube u osmeh i zaostravajuci se  pocela je kao zivo bice da se mnozi u beskonacno mnogo reci i da sa sitnim nozicama sa kandzama, ubrzano trckara po telima zvanica. Svaku zvanicu je obilazilo u surroundu preko 20 reci u raznim pravcima, sleva na desno, odozgo na dole, od glave prema grudima, oko ruku na gore prema usima, okruzujuci oko glave. Neke reci su cak zavirivale i u usta nekih zvanica.

 

           Gospodina Williama za veliko cudo nisu testirali “toliko” !... i bio je sporedan u celoj prici, a vrlo direktno povezan. William je sa blagim cudjenjem u umu stvorio informaciju da se negde u dubokom umu seca i P0O7 i P0I5, malo je tumarao po “mozgu” u nadi da ce naci resenje, al` je posle kraceg pretresa fokus izbacio napolje na centar zbivanja. Gospodin Maers u umu Williama je vesto zakljucao u nekoliko fijokica “secanja”, a raspored dogadjanja koja je kontrolisao sam gospodin Maers nije mogao da dodirne dok mu je bio u rezervisanom svesnom delu uma u neuronskoj tamnici.

 

          Mala ziva bica konstruisana od reci “nikako” su na znak Batlera, naglo otvorili zlobne oci, iskezili ostre zube (kao u zakoniku 13 clan) i halapljivo su pojeli celu arenu uz svo blagostanje, sav mir i spokoj u kojem su zamisljali da se nalaze, prisutni. Kada su “reci-nikako” ubrzano (zverske zivotinjice) pojele svu scenu ostala su samo tela da sede u zamisljenim sedecem stavu (polozaju tela). Polovina Arene od ukupnog kruga ostalo je belo, dok se druga polovina pretvori` u vatreni grad NINE (grad 9).

            Grad kasapljenja energije, grad u kome vlada anti materija, koja je ravnodusna prema informaciji i energiji. Grad je bio sav crven i goreo je, dok je na momente padala vatrena kisa, koju “je” vetar na mahove oduvavao u raznim pravcima. Sa bocne strane, van centralnog zbivanja, u koji su gledali prisutni sa ogromnim strahom, pojavio se Batler na sred vatrenog tla koje je bilo toliko inficirano “anti materijom”, da nista nije moglo preziveti, a (sama) informacija bi se topila i pretapala u pocetno kosmicko nistavilo odakle je sve i pocelooo.

     ….Naravno Lord Materiya je jedini bio iznad Anti Materi(y)je

Krenuo je jednom nogom prema drugoj polovini (belog) prostora i stao je nogom na snezno belu povrsinu. Stajuci na belu

   ….(gradovi NINE i grad EIGHT su se uz snazan potres sudarili i obrazovali jednu scenu podeljenu na dva dela)….

povrsinu oformio se grad (grad EIGHT) bez zvuka (gluva soba) gde su usporeno lebdele sve ljudske pozude, porivi, strahovi, iskusenja, zablude, ideali, sa Tamnim dogorevajucim suncem, koje je slalo morbidno veliku kolicinu Emocija kroz ultra ljubicaste vidljive zrake.  

Batleru se telo podelilo po sredini na Anti Materiy-u (s`desna) i na Emocije (s`leva). Stajao je jednom nogom u NINE-u, a drugom u EIGHT-u, spajajuci i prozimajuci ih medjusobno, ostavljajuci mesta za poruku prisutnima.

     `Izgovorio je dubokim glasom pozivajuci`…podeljenim telom, kroz podeljene usne :

                “ Izvolite sa moje leve strane” (grad EIGHT). Zbunjeni i prestravljenih lica, P0O7 i P0I5 su presli i stali na pescano tlo grada EIGHT. Kada su stali na pesak koji je poguran vetrom, sitno “lelujao” oko njih, Batler je uzeo emociju koja mu je lebdela u visini ociju i pocepao je. “Obojica” izolovanih privilegovanih su pocela da se grce i da se hvataju za trup od bola, a od zvuka iz njihovih usta se nije culo nista ali se moglo procitati uz ogromne napade bola, sa usana “upomoc”. Tren posle Batler je prema njima samo izostrio pogled grceci facu u “bes”, a obojica “kaznjenih” (privilegovanih) su se u agoniji bola uhvatili obema rukama za grudi. Batler je (podeljenog lika i tela na polutke) klimnuo glavom na gore gledajuci u njih, a oni su sakama uz puno snage strgli (otcepali) sa sebe jedan sloj emotivnog oklopa, razdvojivsi prozirne slojeve “aure” sa sebe na dve polovine, cepajuci ga. Na tren su obojica postali `biljke` i umirili su se uz drogirane izraze faca i lica.

             Batler je dodao pakosno stegnutih vilica, “ P0I5, napravili ste gresku koja je presedan, a presedane mogu da kontrolisem samo “JA”.

  

…zakljucan duboko u umu gospodina Williama, gospodinu Maersu je nesmotreno prozujala scena osobe P0I5 koga je video sa jos 2 clana ispod zgrade kako pokusava da zataska svoju gresku koju je ispustio da razresi. Setio se scene kako se napregao da primeti oba ostala 2 lika i kada je naginjuci se okliznuo (knjiga 1-Owod) i kad su se privilegovani kao vukovi stvorili na izvoru zvuka, misleci da ih je neko prisluskivao, a ubrzo zatim u mili sekundi mu se “izlila” jos jedna misao kada ih je plava Patrola “zamalo” iskontrolisala, jer se u tren bila stvorila pored njih u tom trenu…

 

             `Nosili ste nas ivicom zileta, ugrozavajuci “nas” jedini svet…a to je najveci greh, naseg Zakona 100` (stotka). Postoji jedno mesto iznad informacije koje cemo blize da proucimo, zar ne P0I5 !?

          P0I5 je uz blagostanje u telu i mir u (digitalnoj) dusi sa blagim kezom klimnuo glavom, u znak odobravanja.

          Batler je samo tugaljivo i sa malom dozom ironije polusklopljenih ociju klimnuo glavom prema gradu NINE gledajuci (ispod poluzatvorenih ociju) P0I5 i dodao, “hajde pokazi nam sta je neposlusnost”.

         IT P0I5 je sa kezom i sa vegetacijom (mozgom) biljke bez emocija krenuo i stao na usijano tle gde je pri dodiru njegovog stopala zasistala paljevina koja je i samu smrt terala iz svog mracnog tela. Kada je privilegovani PI05 stao sa obe noge u grad NINE, Batler je otpustio polovinu scene (grad NINE), presao obema nogama u grad EIGHT, gubeci prozirnu vatrenu polovinu (tela) mesavine crne magle koja je uvlacila sve u sebe. Kada je Batler poprimio svoj pravi lik rekao je :

        “Vozite brzo i izbegnite kaznu”, pokazao je na grad NINE u kojem je zadovoljnog lica sklizavao i upadao u uzarenu lavu “peska” do kolena privilegovani. Tren posle telo privilegovanog je usisala AntiMaterija, a Batler je tonom punim nadmocne ironije dodao,

              “A, lepo pise u (zakonu) Stotka, Anti Materija je mnogo sporija od “IS” (information sharing) koja se mnozi mnogostruko brze od destrukcije same materije. A ako kontrolisemo izvoriste Anti Materije, nasmejao se ironicno okrecuci se oko sebe i dodao :

                    “Onda su gresnici u govnima”.

          Istog trena mu se lik vratio u mrtvacki otrovni izraz uz reci sa usana : Posto nas Zakonik kontrolise ANTI MATERIJU, to znaci da u ZERU kontrolisemo kompletnu dimenziju, dakle nema nepredvidjenih iznenadjenja, “vise”.

                    `Sledeci korak, privilegovani (njima se obratio)…zastao je nakratko i dodao…je Centralizacija informacije i naravno, bez greske`  !!

 

     …Kada je izgovorio “vise”, rec se multiplicirala u beskonacno mnogo glasova i kao rec “nikako” koja je prestravila prisutne, ostavljala je duboke poruke u prisutnima, koji napokon posle kongresa istine shvataju promenu po kojoj ce njihova svesnost funkcionisati ubuduce. Rec “vise” se na kulminaciji opominjanja, uz snazan udar o celo prisutnih, rasprsavala bi se i nestajala…

   Sa bocne strane je “poluprozirna, maglena Anti Materija usisala grad NINE, nestajuci sa scene, a na centru se ugasio i grad EIGHT koji je za sobom povukao i nasmejanog privilegovanog (P0O7). Dok se kongres sa prisutnima u totalnom mraku umirivao u okruzujucem zvuku se zacuo Batler sa poslednjom porukom

          “ I zid ima usi i plot ima Oci ”.

  Batler im je prodao teoriju nastanka informacije i prisutni (odabrani) su bili upoznati sa tajnom, sa tajnom koja im je upravo otkrivena. Informacija koja je pokrenuta ima svoj pocetak i ona se mnozila beskonacno brzo. Otkrivanjem (istine) bitisanja po dimenzijama uputio ih je na spoznaju njegove nadmoci i ovim kongresom istine ih je poslednji put opomenuo da poseduje “dugme” kojim ce gasiti i paliti. Prisutnima je ostavio samo jednu misteriju, znaju odakle je sve krenulo, saznali su koren istine, ali….niko nije znao kuda plovi njihov “brod”, brod Paralelni Svet. Strahopostovanjem su mogli da pristignu blize izvoru informacija, a to je bio sam Batler koji se nametnuo i prisvojio celu Dimenziju totalnom digitalnom kontrolom.

       U momentu kada je izgovorio poslednje reci, prisutni su spoznavali da se nalaze u “gluvom dobu”, vremenu za san i kako je tama poprimala obrise jutra, shvatali su da se nalaze na nepreglednom parku ispred ulaza u kongresnu dvoranu. Privilegovani su se poceli rastvarati u energetske sklopove i ukljucivali su se u saobracaj, u magistralu ispod parka i otpocinjali su putovanja do svojih apartmana.

Zemlja - London

Posle dugogodisnje svetske recesije i planski razorenih ekonomija najrazvijenih zemalja sveta, na celu sa “G 8”, u Londonu se u Parlamentu jednoglasno uz 100 procentno prihvatanje, usvojio Evro kao nacionalna valuta uz pratece Evropske zakone. Poravnavajuci zakone sa Evropskom Unijom povela se debata o Ameru, Afro-u, Azio-u i Samero-u (Australija i New Zealand su pod okriljem VBritanije).

         U uglu parlamenta razmaklo se obezbedjenje u civilu iza koji se pojavilo lice gospodina Thomasa (glasnik, kurir i postar GM). Stariji gospodin je pojavom na tren zamrzao svaki sum koji se protezao kroz Parlament.

                 Ispraznite Parlament, rekao je promuklim glasom i dodao, ovo je “bio” “Parlament”, krecuci ka centru (dok se Parlament uz mramor zacudjenih ljudi praznio, praveci mu prostora).

Kada je stigao do centra spustio je jedan papir A4 formata ispred sebe. Okrenuo se oko sebe i kada je uvideo da su se sve zvanice, osim odabranih, koji su sedeli na svojim mestima razisli, presao je preko puta za drugu govornicu. Podigao je i zadrzao pogled prema ostatku “najmocnijeg kluba”. Najmocniji klub je sedeo na svojim mestima obrazujuci dva (velika) slova “G i M” (Globalna Mreza) svojim telima i dodao.

        Srusena Americka kapitalisticka sloboda, ljudi zaljubljeni u tehnologiju bili su slepo zaljubljeni u 50.000mlrd $ koje su u kasama skoro svih zemalja u svetu… stao je par sekundi sarajuci ocima po prisutnima i nastavio …

            “Mi smo svetski policajci” ! Ali vodjeni najnovijom ekonomskom racunicom, ovaj put necemo prodavati maglu i kredite, nego led, led je klizaviji, naglasio je glasno i odsecno. Ovde sam da vas podsetim na prosle poduhvate i da vam prenesem i iznesem sledeci plan.

     Ekonomski model zbog koga se sada sve ruši, nastao je kao odgovor na veliku krizu 70-ih godina prošlog veka. Bila je to kriza viška kapitala. Još su klasici politicke ekonomije XIX veka pisali da se kapital uvecava brže nego što stiže naknada za rad. Usled toga su nastali problemi vezani za nedostatak tražnje. U klasicnom kapitalizmu to smo rešili na racun kriza hiperprodukcije. U imperijalizmu izvozom kapitala. Negde 70-ih godina XX veka oba nacina su vec bila potrošena. Svetska situacija je, medutim, zahtevala od GM  i SAD da idu dalje putem naucno tehnološkog napretka. Tada smo  preko Karterove administracije i tadašnjeg prvog coveka Federalnih rezervi Pola Vokera odlucili za domišljatu varijantu: prvi put u istoriji kapitalizma poceli smo da stimulišemo ukupnu tražnju, umesto da, kao dotad, pomažemo samo kapitalistima. To je uradeno pomocu emisije novca. Posle smo težište preneli i stavili na domacinstva. Citavu cetvrt veka domacinstva su zahvaljujuci emisiji novca dobijala sredstva kroz kredite. Orobljavali smo i napravili ogromno i mocno biracko telo u nasu korist. Zahvaljujuci povecanoj tražnji uz Sjedinjene Države smo napravili još jedan zavoj u spirali naucno-tehnickog napretka. Postigli smo i mnoge izvrsne rezultate. Napravili smo sistem koji ce biti neprevazaidjen, kilometrima iznad celog sveta, onda ga urusavamo i vladamo sa najmocnijim polugama vlasti..Cela svetska ekonomija je svezana oko nas (Globalne Mreze – GM)  kao crevo. Oko nase imperije u kojoj smo se ugnezdili stimulisali smo tražnju potrošaca, a Amerikancima smo zauzvrat izgradili državu koja ima neverovatno visok životni standard. Odrasle su cele generacije ljudi koji ne znaju šta je siromaštvo.   

    Medutim, ne može se vecito živeti na dugu, ali nije nam cilj slomiti i iscepati nase gnezdo, samo ga kompletnog staviti u nasu sluzbu. Neka slobodno rastu. Preživeli su Amerikanci i dosad i nisu se žalili. Svakako im je bolje nego neposlusnim zemljama! WallStreet-om smo tada pokusavali da odgodimo  krah na nekoliko godina…nakasljao se kule blizankinje, terorizam, septembar. Setite se oklopnjace “Men” u Panami, napada na Perl Harbur, Tokinski zaliv unistena krstarica, rat sa Vijetnamom to su sve inicijalne kapisle koje su pravile mocnu drzavu jer je najbolji nacin da se to ucini pretnja, opasnost.….Privredu obaramo, jer spremamo Amero, kao nacionalnu valutu 3 zemlje, a dolar da povucemo. U nasem vrhu ne planiramo da napravimo jos jednu 1929god. Konacno da apsolviram prethodno izlaganje :

          “Odrekli smo se liberalnih metoda upravljanja privredom i poceli prelazak na direktno državno upravljanje privredom - tacnije, na sistem u kome privredom upravljaju država i Federalne rezerve. 90`tih smo im izdali naredjenja koja nisu mogli da odbiju, a cim smo suzili krug oko potrosaca i stamparijaa novca, manje se izlazemo riziku i ideju o kolektivnoj organizaciji, prenoseci ovaj svet, ovaj fizicki svet (ispravio se) u novu dimenziju u beskonacni zivot. Kada je zavrsio spustio je naocare sa nosa i pogledao je u prisutne, a papir A4 ispod njegovih dlanova se sam zapalio……..

Kanada-Parlament, Otawa,

         Paralelno sa Londonskim “Savetom” u Parlamentu u Otawi, odvijao se na najvisem nivou GM sastanak (Savet), koji je uvezan oko ubrzanog pristupanja stanovnistva Paralelnom Svetu, vrlo skorijih narednih godina. Teren se pripremao planski i sistematicno. Tri sastanka u svetu (London, Otawa, Moskva) koja su pocela u isti sekund, odvijali su se planiranom brzinom pred odredjenim “timom” u gluvim (hromiranim) dvoranama.

        Generalni guverner Kanade :  “Do kraja 2014god plasirajte Amero” i spasite “Nase” ekonomije, a svetu ostavite dolar. Globalnoj Mrezi odgovara ovaj severni koninentalni teren kao i severni teren Azije (misleci na Kinu i Rusiju). Ostale valute pustite do 2016god (Afro, Samero, Azio). Godine 2018 pustite svetsku valutu “Nation” da funkcionise 5 god. paralelno sa kontinentalnim valutama. Teren je pripremljen sa Evrom. Centralizujte informacije Mrezama (mobilni tel., cipovana dokumenta, cipovane platne kartice i naravno cipujte jos brze ljude). Internet ce da se liberalizuje i privatizuje, pustice se u opticaj 9-to slojni test informacija (kao u PS) i nece biti virusa. Bice mnogo sigurniji, sa potpunom kontrolom Globalne Mreze. Pitanja, izvolite !? zavrsavao je svoje izlaganje upitno.

      -Kada cemo rascistiti teren za predsednika UN ? upitao je gospodin iz odabranog kluba.

      -Prvo Evro, Amero, Samero, Afro i Azio, a kada se prihvate valute, paralelno sa uvodjenjem “Nation-a” (svetske valute) slamacemo veru, a slamanjem uz medije ide i Predsednik sveta. `Vec` je odabran, naglasavam, vec nas posmatra !! dodao je Guverner.  Izvolite ?

      -Internet !? rekao je samo gospodin nasuprot gospodina Guvernera.

      -Kada se budemo zabavljali sa Americkom privredom, slomicemo i internet i razgraditi ga u sigurnije mreze, koje ce da budu preteca Paralelnog digitalnog Sveta i jezgra koje vec savrseno funkcionise.

      -Koji je rok za liberalizovani ulazak i manje troskove u PS (pi-es) ? upitao je clan kluba koji je sedeo u najvisim redovima.

      -Slamamo svest zemaljske populacije, oblikujemo svet za 2020god kada se planira upliv sire populacije u novi svet, odgovorio je Guverner.

      -Jako sam zacudjen moram priznati, vi ste tek 4 cetvrti sloj naseg poretka i jos niste shvatili…zamucao je i rekao je sav zbunjen…promenicu vam “ucitelja”.

Ne postavljate mi novinarska pitanja vezana za zemlju (planetu zemlju), gospodo vasa svest se nalazi u najmocnijem ambijentu (hromirano okruzenje) izvolite nastavite……

Moskva-Kremlj

Perfektno do savrsenstva isplanirana, paralelna izlaganja na tri (3) Saveta, gde su tri osobe davale poslednje instrukcije, preklapile su se i poslednje reci :

                “Namerno smo uzdrmali svetski finansijski sistem da ukazemo ostatku sveta na slabost i pokornost, a zauzvrat nudimo digitalni svet”

…… (u tom trenutku se pojavila tegla okrenuta naopacke u kojoj su bili ljudi koji su se prepali svetskog udara i nesigurnost u fizickom svetu)…

         Istog trena se ljigava hromirana tecnost pocela ubrzano povlaciti na gore i propustati informacije iz spoljnog sveta. Istog trena, u trenutku oslobadjanja prostorije, zavibrirali su minijaturni mobilni telefoni u kod sva tri glasnika. U isto vreme su se javili sa tri kontitnenta i istog trena dobili poslednju informaciju :

                 “Ovo je poslednja planirana kriza svetskih razmera, Globalna Mreza vas poziva na ubrzanje” !...bio je to poznati duboki Batlerov glas.

Plava planeta-cipovanje, kontrola

Kriza je narasla do alarmantnih stadijuma recesije u G8 vodecim zemljama i okrenula se u kontraproduktivnost sto i jeste bio cilj GM da skine odgovornost sa sebe i svojih drzava kojima su upravljali sa celim svetom. Svet je zahvatio talas nekontrolisanih hiperinflacija. Nasilje u svetu je naglo narastalo, a ljudi prvenstveno bogatih zemalja su dobrovoljno prihvatali cipovanje i sva elektronska sredstva pracenja i osiguravanja zivota. Godine 2013 besplatni pauk cipovi se zamenjuju sa Atomskim cipovima i otpocinje nova era, zarade i pripreme populacije za kompletnu kontrolu i upliv u “sigurniju dimenziju” u Paralelni Svet. GM planski pusta u medije fragmente informacija, narocito po internetu, sadrzaj blazenstava u nematerijalnom, softverskom Paralelnom Svetu koji ih ocekuje. Ljudima je namerno zabranjivano da javno vode debatu o novostvorenom svetu (zbog pobuna sirih razmera) ali je informacije o besmrtnosti utrljavala u svaki Um indirektno kroz Velikog Brata iz Amerike i Belgije. Populacija se jako brzo psiholoski okretala od svog fizickog zivota i prikupljala je informacije brzinom usijanja koje je GM na kasikicu propustala i sejala po zemlji i medijima. Cipovima je cena pocela da raste i na crno i na belo. Sva zemaljska ustedjevina je prodavana za Atomski cip koji je bio verifikacioni ulaz kroz “Door”, u novi svemocni svet. Imovina i nekretnine na zemlji su pocele jos strmoglavije da padaju (u toku recesije i svetske finansijske krize) jer je krenula rasprodaja celog sveta za samo jednu kartu, kartu za spas, Atomski cip (Paralelni Svet).

Grcka-Aerodrom Elefterios Venizelos

     Posle izlaska iz aviona, pred ulazak na sam aerodromski terminal za medjunarodne letove, jedna osoba je stavila stare kockaste “moderne” naocare (Madridke) na oci kada ga je iz suncanog neba pogodio snop suncanih zraka. Namrgodio je obrve i spustao je naocare na oci. Zastao je i pogledao je kroz njih trojicu svojih kolega koji su rastureni grupno (sa ostalim putnicima) prilazili prema terminalu. Terminali su bili opasne zone, pod kontrolom Globalne Mreze, koje je trebalo zaobici. Pogledao je kroz naocare i poslao je “mozdani” signal kroz njih (ostaloj) troclanoj grupi, koje su naocare oznacavale, blinkajuci na ostala dva clana. Aktivirao je naocare koje su mu sa unutrasnje strane jednog stakla otvorile voice mail, sa textom. Sitni mikrofon se izduzujuci se, napregao sa desne strane drzaca i on je tiho sapnuo : Naocare ! Trenutno se voice mail spakovao u obliku pisma putujuci prema trojki (trecoj osobi) iza koje je isao. U isti tren su ostala dvojica uzeli svoje sitne uredjaje (primajuci poruke-vibracijom), a tren posle su u istom momentu izvadili naocare iz unutrasnjih dzepova i stavili na glavu. Aktivirali su zvucnike i mikrofone eliminisuci sumove koji su dopirali iz okoline. Sa usana druge osobe koja se poslednja kretala iza putnika kontrolisuci situaciju, sapatom je rekla :

              “Prisutnost “satelita” na opasnom nivou” !

       U isti tren su sva cetvorica upritisnuli (ispod nokta malog prsta) cip karticu koja je “skljocnula” i koja je snazni “cip oko” na kartici deaktivirala i odvojila od nervnog sistema (ostala je neaktivna ispod prsta) interne konekcije. Presli su na na kontrolu eterom (informacija nije bila trenutna), sa kasnjenjem 0.5 sec.

     Pogled (kontrolora) osobe u trenutku gasenja internih (organskih-mutiranih) cipava “Oko”, se zaostrio. Podigao je naocare na tren skrecuci pogled kroz masu koja mu se priblizavala sa prednje strane. Dva coveka u crnom (najsavremeniji Agenti Lovci gen III) koji su mu presreli pogled, su prekrili desno uvo dlanom i krenuli sumnjicavo prema njemu. Okrenuo se na drugu stranu i primetio je kroz naocare da se satelitski snop (prepoznatljivih zraka 665-ice i 667-mice) zaputio precizno kroz masu takodje prema njemu. Znao je da mu nisu otkrili identitet ali da su primetili sumnjiv sadrzaj na njegovim ocima i najbitnije, “sumnjiv pogled” (kontrolora) koji je locirao Agente Lovce. Privukao im je paznju “odasiljacima” koje su sa zakasnjenjem ugasili.

     Satelit je spustio zum (zoom) sa neba trazeci kroz lociranu (potencijalnu opasnost)  osobu, dodatne informacije. Usao je u organizam skenirajuci i osluskujuci otkucaje srca pa je krenuo kroz nervni sistem, pokusavajuci da sazna ko je necipovana osoba. Kontrolor je primetio kako ga “spontano”, a planski okruzuje masa “namontiranih” Agenata. Pogledao je ostala 3 clana koji su stojali na redu da preuzmu svoje kofere ne osvrcuci se (po dogovoru). Kontrolor je pustio poslednju poruku :

            “Ukopirajte se ispred vas, vidjenje po planu. U slucaju opasnosti preformatirajte se N-code chipom (ukoliko ih razotkriju)”, veza se prekinula.

…Preformatiranje se odnosilo na slucaj d aim otkriju identitet AGM clanova automatski da se samouniste, jer svako od njih ima svoju virtuelnu kopiju u PS koju ce da razmnozavaju…

     Veza je odaslala podatke prema tri osobe koji su je primili i izazvali su sumnju takodje. Sa sprata je jedan Agent dobio poruku i krenuo je ubrzano prema “trojki”.

     Sve tri osobe su se reprogramiranom brzinom ukopirale (zaposela jednu troclanu porodicu) u tri osobe koje su ispred njih uzimale tri kofera (porodica-otac, majka i cerka) i zaposeli su ih uz 1.14sec bez konfuzije, posle toga su se stabilizovali. Uzeli su kofere i krenuli su ka izlazu. Kada se troclana AGM grupa ukopirala u porodicu ispred izbegavajuci razotkrivanje njima-njihovoj svesnosti su predali svoja tri muska tela.

         U istom trenu kada su preuzeli kofere (cerka je, zamenjenog tela, pogledala u svoje dlakave ruke) i razrogacila je oci. Pogledala je u farmerke (umesto suknje) i zavirila je (rastezuci oko struka slic) u farmerke... !

      Kontrolor je vracajuci naocare na glavu osetio snazni pritisak na ramenu sa zadnje strane. Okrenuo se i ugledao je kroz naocare ljubicaste blinkere koji su mu blinkali sa svih strana unutrasnjih stakala naocara. Jedan od dva Agenta Lovca iza mu je skinuo naocare sa glave, a satelit je kroz Agentove oci snimao zenice (koje su bile lazne). Kontrolor je ljubazno i ironicno istrgao naocare iz ruku Agenta i okrenuo ih je prema sebi i pogledao se. Bio je to zamisljeni pogled gospodina Maersa.  Okrenuo se i pitao je slucajnog nosaca kofera na grckom,

                  “Gde je najbolji giros u Grckoj”, kroz blagi kez.

Agent ga je jos uvek drzao snazno za rame. Nosac mu je fiksirajuci ga u oci odgovorio iskreno :

…u tom trenu se kontrolor (gospodin Maers) ukopirao u nosaca, koji je 1.5sec zastao, zakovrcuci ocima, ali ipak nastavio….

            `Ima jedna divna kafanica na obali Herakliona, tamo gospodine prave najbolji giros na svetu`, zavrsio je “nosac” i podigao je kolica sa koferima i nastavio u pravcu izlaza.

Nosac-Kontrolor-gospodin Maers, je na tren opet uhvatio vazduha i nastavio je da gura kolica, dok su Agenti okrenuli kontrolora (“Nosaca”) prema sebi i uzeli mu naocare, mada malo zbunjeni jer pogled koji je posedovao nosac (sada) ovaj put bio pun straha. Okrenuli su ga i poveli prema sluzbenim kancelarijama.

     U tom trenu 50-tak metara dalje zacuo se snazni, prodorni zenski vrisak (iz muskog tela) ! a posle vriska je muska osoba koja je gledala sebi u farmerke (u gacice) pala u nesvest. Agent koji je pritrcao sa sprata je preuzeo slucaj, dok se celo okruzenje pocelo okupljati oko “nesrecnog muskarca” koji se onesvestio. Majka i Otac (u 2 muska tela) su pogledali zbunjeno i prepadnuto od scene koja se dogodila pored njih. Pogledali su oko sebe trazeci svoju porodicu, ne primecujuci da su u tudjim telima. Zabuna je potrajala dovoljno da clanovi AGM dobiju na vremenu. Kontrola se podigla na visi nivo trenutno i sve se kontrolisalo (pritiskom na dugme), a “nosac” je dosao do izlaza sa terminala i gurnuo je pokretnu sipku (prolaz) izlazeci napolje, posle koga se i na prolazu upalio crveni blinker-zastite. Kada je izasao na ulazu uz dosta policijskih patrola je bio rastvoren dzip Lada Niva sa otvorenim prtljaznikom. Nosac se zaputio prema njemu i lagano je ubacio kofere ostavljajuci kolica iza dzipa.

       -Ajde gospodine Maers, bezimo ! … odsecno i suskajuci nepcima se zacuo napeti devojacki glas.

Gospodin Maers se uozbiljio i prekorio je pogledom “devojku” na zadnjem sedistu (koja ga je pozvala) i dodao : “Bez imenaa, moze da nas cuje (satelit) 665-tica, ionako smo sada nezasticeni. Nemamo nista od zastite. Uz tisinu i zamisljene poglede kroz prozore, nekoliko minuta posle su izasli iz aerodromskog okruzenja i polako su poceli da se opustaju od bega.

       Troclana porodica sa cudnim osmesima se u isto vreme okrenula sa “okrnjenim”(vestackim) kezu, prema “nosacu”, dok se “nosac” koji ih je ugledao nasmejao “kroz nos” i uhvatio obema rukama preko slepocnica. Narocito mu je bila smesna devojka sa fiksnom protezom, koja je suskala, usnama.

      “Tata”-vozac (Programer) je rekao :                      

       Moramo da bezimo, tela ce nam se poceti cepati, za manje od 1 sata.

…koriscenjem drugih tela (zamenom licnosti) uz svoju svesnost mogli su da opstanu prikriveni oko sat vremena, posle kojih bi struktura DNK i genetska struktura iz Uma, vrsila rekonstrukciju koze, tela i kompletnog organizma na kraju…  

Tren posle…Majka (Tesla) je neznim glasom pogledala sa suvozacevog mesta kroz sofersajbnu i izgovorila : Show time…! Sva cetiri clana su se okrenula i usmerila pogled kroz sofersajbnu, sa zakovrtanjem ociju na gore. Bio je to “obicni” policajac koji ih je zaustavljao.

-          Dokumenta molim, ljubazno je rekao saobracajni policajac na grckom jeziku.

Tata-Programer je poceo odmereno da pretresa, unutrasnji dzep kosulje, pa karirane pantalone, pogledao je iznad glave iznad stitnika (na sofersajbni) za sunce. Kada je napetost pocela da raste kod njega, a kada je policajac postao sumnjicav, Tesla (majka) je sumnjicavo dodao/la : “U kom pravcu je Glifada” ? Policajac je u tom trenu spustio crne naocare na vrh nosa i pogledao je zbunjeno napustajuci poziciju sa suvozacevog prozora odlazeci do prednje strane automobila (dzipa). Pogledao je ironicno u tablicu na vozilu. Kada se namrgodjeni plicajac vratio do prozora, kada je uzeo vazduh u pluca da izusti recenicu, devojcica ga je preduhitrila : Ako za neku bolest zacelo nema specijaliste, onda je to zasigurno brak !...i nastavila je (uz otvaranje zadnjeg prozora iza oca) “

-          Gospodine, mama i tata se razvode vise od 10 godina.

  -Majka je dodala brizljivo, “dete sta to pricas gospodinu”, nase porodicne probleme?

     -Znam mama ali samo te Glifada interesuje. A ja i brat hocemo na studije koje si nam uskratila.

-Gospodin Mers je rekao (kao stariji brat) : Zbog vas sam pobegao iz skole da biste se svadjali. Lepo smo se dogovorili da idemo da provedemo nedelju dana na moru. Zena je nastavila groznicavo i pojacanim tonom vredjajuci Tatu, kakav je bednik i jadnik osipajuci ga najgorim bracnim komplimentima.

   Nadovezao se otac i nastala je opsta svadja i konfuzija….svako je svakome upadao u rec i optuzivao onog drugog sagovornika. Opsti metez je deruci se odjednom prekinuo policajac.  

          “Dosta” !..u tom trenu je majka uspela da pronadje dokumenta i ispruzila ih je preko (tate) Programera prema policajcu (dok je vladala potpuna tisina). Policajac je pogledao prema dokumentima u zeninim rukama, opet (spustajuci naocare na vrh nosa) fiksirajuci stariju zenu na prednjem sedistu.

         Odmahnuo je brzo par puta prstima da vrati dokumentaciju koja mu vise nije bila potrebna, okrenuo se prema (Tati) i ojadjenoj muskoj vrsti je rekao :

            “Druze moj tebe je bog dovoljno kaznio. Greh bi bio da te i ja kaznim … vratio je naocare na oci odstupajuci korak unazad od dzipa.

         Kada je Tata upalio dzip, policajac mu je pokazao prstom da otvori prozor i dodao mu : “Druze, sledeca patrola je par kilometara nize, pokazao mu je na znak ispred na kom je bilo ogranicenje 40kmh, a vi ste prekoracili za celih 18(kmh) ! Pali, rekao je odsecno ! Kada su poceli da se odaljavaju, jos svi zbunjeni od predstave koja im je upalila ovaj put, ugledali su kako je policajac ipak pozvao patrolu radio stanicom proveravajuci tablice na kolima.

-          “Ovaj put se sve desilo preblizu”, rekao je Programer za volanom i dodao ostalima

….koji su zavalili glave unazad, opustajuci se od stresa…

         `Na sledecoj raskrsnici, cemo se iskljuciti i zaokruzicemo oko Atinskih predgradja` i 12-to casovno putovanje prema Mete….ups, nesmem da izgovorim, jel` da gospodine (u tom trenu je gospodin Maers (nosac) otvorio oci misleci da ce se opet izlanuti i reci imena prisutnih.

           Programer se poigravao i uz osmeh je ponovio…” Gospodine, gospodine nosacu” !?

       Poceli su da se smeju i prepustili su se Programerovoj putanji i voznji prema najsigurnijoj odrednici, koja ih je jedina mogla prikriti u ovom novom digitalnom okruzenju.

  Meteori su prirodno zasticeni emisijom turbulentnih neutralinh pozitivnih jona koji su prirodno stitili ovu oblast od satelitskih digitalnih opasnih skenera i Sat detektora. Posto Meteori nisu predstavljali GM trenutno nista osim turistickog raja nisu ni trackom sumnje pokrili ovo podrucje, mada su jednom u pola godine slali tihe spijune Agente-kontrolore cisto da iskontrolisu verska desavanja jesu li u domenu kontrole same Globalne Mreze.

Palata GM – Paralelni Svet

    Negde na sredini nepoznate unutrasnjosti Palate 666 koja je krila mnoge tajne i mnoga resenja bio je zasadjen neprikosnoveni i vladarski mesija, „surovi“ vlasnik Paralelnog Sveta u svom dvorcu Swanneustadt. Kopija fizickog dvorca iz Bavarske, koju je virtuelizovao sa celim prirodnim okruzenjem, unesena i ukopirana u elektronski digitalni Paralelni Svet unutar velike centralne Palate u Aveniji zakona od 666 spratova. Sve sto se znalo o ovom virtuelno/digitalnom dvorcu unutar digitalne Palate bilo je da se nalazi „negde“ duboko u unutrasnjosti. A unutrasnjost se protezala toliko duboko koliko je svest gradjana mogla da ode duboko...i daleko u mislima.

     (Duboko unutar Palate 666)....Zamracena unutrasnjost dvorca u kome se osecao miris tamjana i miris dogorelih baklji skrivala je prolaz u prostoriju gde su odrzavani Millenijumski sastanci. U jezivoj mracnoj tisini koju je presecalo sitno pucketanje vatre na bakljama iz dubine dvorca, odajuci veliku zapreminsku prostornost, zaculi su se teski i usporeni koraci koji su poceli da se priblizavaju. Koraci su se lagano priblizili do samog nizeg prolaza (vrata koja su iz glavnog hola vodila u srce Millenijumske prostorije) i tu su stali. Prolaz je bio nizi i siri od vrata na kojoj se nalazila samo jedna kljucaonica na samom centru. Zacuo se masivni zvuk sveznja kljuceva sa druge strane (starih drvenih vrata), a tren posle i neobicni tupi zvuk gvozdene kljucaonice koja se uz podmukli (tupi) zvuk i otkljucala. Uz jezivu i skroz tihu jezivu skripu vrata su se otvorila, a iza vrata se pojavio (odsjaj od baklji) lik starijeg batlera koji je platnenom maramicom brisao celo, a potom i nos. Kljuc je zadrzao u ruci dok je drugom rukom vratio maramicu u dzep batlerskog sakoa. Napravio je dva koraka kroz njih i okrenuo se prema vratima cekajuci da se opet zatvore. Krenuo je u poluzamracenu unutrasnjost dvorca, a par minuta kasnije se vratio sa metalnom tacnom koju je nosio  obema rukama (u belim rukavicama). Na tacni je bila vrpca obamotana crnom trakicom i stari metalni kljuc. Pored vrata se desne strane (vrata za Millenijumsku salu) nalazio se visoki stari „stilski“ sto gde je spustio tacnu. Uzeo je kljuc sa tacne i napravio je par koraka stajuci ispred vrata. Otkljucao je stara i masivna drvena vrata sa desne strane. Dok su se vrata lagano otvarala, nezaintersovano je izvadio krupni svezanj kljuceva, cepajuci tisinu dvorca metalnim suskanjem, kaceci starinski kljuc sa ostalim „buntom“.

  Uzeo je tacnu i usao je u totalni mrak, odgurujuci petom vrata koja su se lagano zatvarala. Kada su se vrata zatvorila napravio je nekoliko koraka kroz mrak. Koraci su se razlegali kroz tupi i suzeni prostor, odavajuci uski prolaz na cijem se kraju „razdanjivao“. Mrak. Dosao je do kraja gde se osvetljenje pojacavalo ulazeci u zonu skenera koji su ga  samo (trenutno) preneli u unutrasnjost  Millenijumske prostorije. Zastao je sa tacnom u ruci i cekao odobrenje.

          Za mocnim masivnim stolom u obliku potkovice na celu (drsko zavaljen) sedeo je Lord Materiya – Batler, a u centru potkovice, nasuprot njega, je sedeo `Sracunar` ! Sav obucen u belo kao sneg, pazljivo je slusao Batlerova uputstva.

...Batler je komunicirao sa SRačunarom energijom misli – telepatskim oblikom...

Kada je Batler dao rukom znak, starom dvorskom batleru da mu pridje sa zeljenim dokumentom, telepatska (EMIW) koncentracija i konverzacija je stala i njihova medjusobna komunikacija je stala. Ostali su samo sumeci tragovi, koji su bili podloga EMIW talasa. 

...u saradnji sa oruzanim snagama Amerike u projektu Bluebeam, postavljene su antene na nekoliko lokacija sirom severne Amerike (a i sire) kojima su slucajnim testiranjem otkriveni od low lewel do high level talasa koji uticu na kontrolu Uma stanovnistva na sire i oznacene oblasti. Od sistema Harp nije bilo spasa, sa njim su ulazili u ciljani Um. Plan svetskih Vladara (Globalne Mreze) je u naznacene „skorije“ rokove odredila sledecu polovinu veka na totalno novi vid komunikacije (a vec se sprovodi u Paralelnom Svetu) covecanstva na zemlji i komunikacija tzv. Low to High Lewel (brain waves) talasima, kontraverznije nazvana, EMIV komunikacija...

   Culi su se samo koraci batlerskih cipela koji su prisli na korak od Lorda Materiye. Batler je ispruzio tacnu prema Lordu Materiyi, koji je uzeo vrpcu, skidajuci sa nje crnu trakicu. Procitao je potvrdjujuci ispravnost sadrzaja, po koji je poslao starog batlera. Bacio je ironicno vrpcu na tacnu, a stari batler se udaljio korak iza okrecuci se sa ostrim pogledom prema Sracunaru (u ljudskoj formi). Kada je stigao do Sracunara tacnu je spustio u njegovu visinu i ponudio mu je na uvid vrpcu sa sadrzajem. Sracunar je uzeo i prvenstveno je rukama peglao na butini, dok se stari batler udaljavao ka izlazu iz Millenijumske dvorane. Sum (razgovor) EMIW komunikacije je u momentu prestao da struji izmedju Batlera i Sracunara.     

     Sracunar je po prvi put pomerio usne i obrve stavio u borbenu poziciju, grceci i facu.

                Prolomio se krik kroz dvoranu :  „Kako se usudjujes“ ! Sracunar se stvorio u stojecem stavu. Stojao je na istim stopama, i poceo je da se mnozi (mljackajucim zvukom) ispunjavajuci dvoranu iza sebe svojim identicnim, kloniranim telima. Svi su bili identicni i obuceni u snezno belu telesnu „formu“ i belu uniformu. Tren posle prostorija je sa nalicja Batlera bila ispunjena ratno raspolozenim SuperRacunarskom digitalnom vojskom. Posle kloniranja svoje vojske on je opet seo zaostravajuci facu u bes, stezuci rukohvate mocne fotelje, cije su obe rucke posle stiska napukle.

        Zidovi prostorije, plafon, velike uljane slike, i poplocani pod su poceli da se pomeraju i da kroz maglenu energiju poprimaju formu antigravitacionih ratnika Agenata Lovaca, koji su se (Sracunarske garde) oformili 2sec posle. Iza fotelje gde je Batler sedeo iz mracne dvorske tmine se pojavilo (na svetlost) 100 ratnih lica Agenata III generacije, koji su stali u borbeni polozaj. Agenata je bilo posvuda stojali su i cucali  na bocnim zidovima, plafonu, virili su glavama kroz velike uljane slike,virili su i iz podnih plocica do pola tela...Smrt je mirisala i opipavala protivnike, merila im je „digitalni“ puls. Odmeravali su se zamrznutih pogleda par momenata. Zacuo se snazni prodorni metalni zvuk (isukavanje sablji) koji je trenutno dosao sa strane Agenata i cija su tela „popucala“ i narasla za 3 velicine. Sablje su okrenuli prema Sracunarskim klonovima.

     Batler je sedeo mirno zavaljen u svoju fotelju gledajuci Sracunar (original) koji je oko sebe napravio prozirnu opnu (neprobojnu zastitu) zasticujuci se. U isti tren i Batler je oko sebe pojacao svetlo (zastitu) u precniku od dva m2 stvarajuci svoj zastitni sloj. Sva akcija je trajala samo 10sec i umirila se (zamrzla se). Zacuo se tup udarac drvenih mocnih vrata kada je stari batler zatvorio (izlazeci) Milenijumska vrata uz eho koji se prolomio dvoranom. Istog trena oslobodila se „slucajna“ nicim izazvana iskra i jedna i druga ratna armada su krenule u okrsaj. Nastala je „Sracunata“ okrsajna konfuzija, jer su se sukobile 2 najmocnije vojne sile u celom beskonacnom prostoru. U rukama Sracunara (klonova) su se pojavili matrix brojevi sastavljeni od 1 i 0 predstavljajuci tehnologiju u obliku metalnih sitnih brojeva jedinica i metalnih zelenih nula, koji su se preplitali. U drugoj ruci su imali fotonsko (svetlosno) oruzje (sitne svetlece tackice) i bili su nestvarno brzo pokretljivi. Kretali su se projektovanjem. Agenti Lovci su posedovali veliku moc prostornosti i mogli su da osujete kretanja svojih protivnika (kroz projektovanje) krecuci se projektovanjem. Okrsaj je postao stihijski. Agenti Lovci su sabljama i misicima kosili svoje protivnike, dok su se klonovi koristili brzim projektovanjem svojih tela uz istocnu kulturu ratovanja (kroz kung fu, karate). Kada bi bili u mocnoj poziciji gadjali bi protivnika sa matrix (zelenim sitnim) metalnim brojevima, a protivnike bi dokrajcivali iz druge ruke sa fotonskim (svetlosnim-bljestecim) tackicama, sagorevajuci Agentima Lovcima tela do unistenja. Kada bi Agenti odsecali udove ili trupove klonovima, iz tela bi se pojavljivale softverske cifre (programi) na cijim osnovama su i postojali. Cifre bi se izlevale iz kloniranih tela i slabila bi, a na kraju bi se i samounistavali. Rat je divljao i bio je svirep i ujednacen. Gubitci su bili proporcionalni.

      U velikom „metezu“ odmeravanja, Sracunar i Batler su mirno sedeli i fokusirali su se direktno u oci bez treptaja, neskrecuci pogled na stranu. Rat je bio proizvod njihove imaginacije i odvijao se izmedju njihova 2 mocna Uma. Projektovali su borbene aktivnosti i vodili bespostedno samodokazivanje svojih licnih superiornosti. Posle samo 3min teskih odricanja i unistavanja na Batlerovom licu se pojavio kez (upregnut sa ironijom). I (krvava) borba je pocela da jenjava, sa tenzijom da se zaustavlja. Kada se okrsaj zavrsavao pred sami kraj culo se (usukavanje sablji) i Agenti Lovci su se prvi povukli iza fotelje gde je sedeo Batler (uz mljackajuci zvuk uvlaceci tela) gde su se samo videla osencena lica ratnika. U tom momentu kao strujom povuceni u Sracunar (original) su se ulili preostali softverski „ratnici“, klonovi. Kada su ostali bez ratnog okruzenja kez na licu Batlera se popeo jos vise naboravajuci lice. Spustili su gardove (stitove-zastitu) oko sebe u istom momentu, tela su im se iz blage napetosti vidno opustila.

                -Stisnutom pesnicom se nemoze rukovati, “Batleru”, naglasio je odsecno i drsko SRacunar !

                -Hm, ubedjen sam da si cuo parolu : Ne premeci, odvadi ! Poceo sip revise da razmisljas samostalno Iako dadoh tvojoj super formi emocije, dragi moj, ne razmisljaj previse samostalno..opet mu je podvukao podizuci ton !... rekao je Batler.

               -Ne mozes mi oduzeti (virtuelni) zivot, jer smo ja i ti jedno, sa dva lica ! Ako namestis meni da te oslobodim, onda ces postati smrtan u mom svetu…dodao je hladnokrvnije i Sracunar.

  

     Paralelni Svet je prvenstveno stvoren, medjusobnim dogovorom izmedju Batlera i SRacunara kada je GM preuzela od AGM patent fotonske tehnologije i ubrzala tehnolosku revoluciju. Gospodin Emilio  je razotkrivajuci tehnologiju sa gospodinom YinYanom, ovoj supermocnoj virtuelnoj inteligenciji podario i emocije tako sto je greskom ostavio otkljucanu laboratoriju, a to je “NEKO” iskoristio. Kada je racunarska inteligencija dobila emocije nedostajala je zivotna struktura, koju je (provaljujuci u laboratoriju GM-patenata) u izolovanoj oblasti, oslobodio Batler. Kada je Batler prisao izolovanom hromiranom malom SRacunaru (u pocetnoj razvojnoj formi) na vrhu se nalazio mali prsten, a na samom dnu prstena se nalazila igla. Ispod igle je pisalo” getetical test”. Kada je Batler znatizeljno stavio prst, prsten se stegao oko prsta, ubadajuci ga na iglu. Iscedio mu je iz uboda par kapi krvi iz koje je SRacunar rastvorio genetsku strukturu i svu analizu (zapis) je upisao u sebe. Posle slucajnog inteligentnog uzimanja uzorka, Sracunar je ubo  drugom (zutom) iglom Batlera u isti prst “do” prvobitnog uboda i pustio mu je prst. Batler je nasilu povukao prst (ruku) i video je 2 krvave mrlje na prstu, podigao je pogled prema Sracunarskoj hromiranoj “racunarskoj kutiji” i krenuo je nogom da ga unisti, a u taj tren se (okrugla) prostorija pocela osvetljavati. Batler je zaustavio udarac i zbunjeno je pogledao oko sebe i ugledao je hologramski ekran koji mu se spustio u visinu ociju. Poceo je da ispisuje sa leva na desno : “Nasa tela su sada jedno, sa dva lica”.

 

 …drugi kontra ubod je bio upis koji je SRacunar upisao u Batlerovu strukturu i omogucio je sebi (SRacunaru) da mu bude nadomak svih informacija i da deli sve informacije, koje Batler samostalno bude doneo…

   

    Ne mozes me unistiti da bi sebe spasio, emocije koje si naredio da mi upise GM12 (tajna IT grupa 70), omogucili su mi  napredno ucenje. Kada napravimo ovaj svet, meni dajes ovlascenja koja cemo da povecavamo…..zar neee……kroz kez je mirno rekao SRacunar.

 Zapoceo je trostruki Batlerov zivot, koji je postao i deo ucene.

    “Dogovor o medjusobno povezanim zivotima” je velikim delom, planski (osmisljeno) odgovaralo Batleru sve dok SRacunar nije poceo “previse da razmislja”.

Batler je glavu i pogled oborio na desno i podupro je rukom koja je bila oslonjena na rukohvat (naslon) na izrezbarenoj fotelji.  “Ta greska me skupo kosta” …rekao je zamisljeno,  smisljeno i planski. Uzeo je puna pluca vazduha:

            “Planski sam ti (a ne slucajno) dao svesnost” … i sav taj dogadjaj u nasoj laboratoriji je insceniran tek da steknes pogresan utisak, naravno i da testiram tvoju svesnost, koja mi je preko bila potrebna. Dopustio da mislis i da se usavrsavas i da budes sada deo mene. Ovo je ucena kojom ni “ti” nemozes biti postedjen, jer posto imas emocije zelis da budes vecan i da ne saznas sta je smrt….ha ha ha razlegao se ironicni i duboki smeh kroz dvoranu, nekim neobicnim i tupim ehom. Dodao je uz novi mocni uzdah…Ja sam izrazavao zelje, a ti si se sam popravljao i stavljao si se podano u nasu svrhu…Malo si bio dosadan u pocetku, stalno si dosadjivao IT grupi inzenjera, koja te kontrolisala i oblikovala, ukazujuci nam na bagove i greskice, direktno iz tvog jezgra…jer si mogao da razmisljas i da nam govoris gde te boli. Kada si se usavrsio 100% onda sam te otpustio….cisto da ne zaboravis...podigao je desnu obrvu i zavrsio izlaganje. 

    Znao je da mu je tada u kontravakcini kroz prsten SRacunar usadio i emociju (dusevni bol), kojom ce  SRacunar kontrolisati svoju ravnotezu sa Batlerom u nadmocnom PS.    

    

      SRacunar je zamisljenom Batleru uputio, vibrirajucim glasom, rec koja je doplovila do Batlerovog uva…`Violeta`…., Batler je zamisljeno podigao ruku sa naslona i okrenuo je glavu prema SRacunaru, “To mi nediraj” konzervirani softverski abortusu, dreknuo je ranjeni Batler ustajuci i udarajuci pesnicama od sto.  

      “Moram” ironicno je rekao Sracunar spajajuci vrhove prstiju leve ruke sa prstima desne ruke…” bez odobrenja si usao i krao si sopstveni plan, a ja sam te sacekao, moras da patis i ti malo, dokazi se malo, trpi malo”…ustao je i bez emocija je rekao SRacunar.

      Sta hoces, zauzvrat…rekao je Batler besno gledajuci SRacunar u oci, shvativsi da ga SRacunar nije uzeo zaozbiljno i da nije shvatio, sto mu je i islo u prilog.

  - “Veca ovlascenja”, Batleru, secas se !?

    -Batler je seo opet za sto i rekao je “Moze, znam na sta mislis”. Dogovor je pao izmedju ispletenih jing i jang energija. Batler je telepatski dozvao starog batlera koji je usao u prostoriju i nosio je tacnu sa novom vrpcom umotanom u crnu trakicu i spustio je Batleru na uvid. Batler je zapisao na vrpcu 50%-50%. Podigao mu je procenat (sa 30-70%) udela u kontroli Paralelnog Sveta. Stari batler je odneo vrpcu SRacunaru na uvid, a on je razvukao hladni beli kez u siroki osmeh i dodao je :  “OK, sinhronizacije se nece odnositi na Violetu,

…nije smela da sazna putem sinhronizovanja, sta se dogodilo i sa njom i sa telima Batlera i gospodina Maersa, jer bi mu pukla i poslednja osovina koja ga je drzala na najvisem nivou, gde je i Batler pokazivao svoju slabost, na emociju, na svoj poslednji stit…

 kao i da ce biti pod totalnom kontrolom, osigurana i odvojena sa digitalne kontrolne platforme i sa liste testiranja PS…samo za tebe, prijatelju moj…i postojim dok ti postojis ! ..ekstremno ironicno je dodao celicnog lica SRacunar.

 

…SRacunar je sve cesce nametao pravila Batleru i stvarao mu je osecaj sigurnosti u digitalnom svetu, tako sto mu je strahove i neispunjene mracne zelje dopustao. Sracunar je sve planski radio da bi svoju supermocnu inteligenciju doveo na tron gde je kroz Batlera krcio sebi put…

 

Sracunar nije mogao da pristupa informacijama iz spoljnjeg sveta, jer mu je Batler unistio 12-oricu najmocnijih clanova Globalne Mreze, kada je saznao da su usko povezana 12-orica (Unisteni lideri – 12-torica Globalne Mreze) imali fantastican plan da ga uklone posle Millenium Halla. Osetio je umesanost svih u teoriju zavere koja se kovala protiv njega. Zbog nesigurnosti koju je osetio, a na kraju indirektno i spontano saznao, tesnu vezu izmedju SRacunara i 12-orice unistio ih je navodeci bezznacajne i nebitne razloge gde ih je unistio posle urusavanja Millenium Halla u krugu u kojem su stojali gospodin Maers i Batler. Unutar Millenium Halla je unistio i tracak sumnje, u njemu urusavajuci zivote 12-orice (lidera GM) i Vozaca (clana AGM), dok je gospodina Maersa ostavio u zivotu da mu razresi misteriju. Kada mu je gospodin Maers razresio misteriju u ovom mocnom dvorcu, tri sprata iznad, Gospodin Maers mu se oteo kontroli i deo resenja o kolektivnoj organizaciji je poneo sa sobom, odakle je i poceo visestruki Batlerov rat sa vise protivnika. Nigde nije smeo da bude porazen jer bi mu jedan neuspeh povlacio drugi. Trenutno je bio ranjen,

….(Violeta koja mu je unistila fizicko telo (zivot) na zemlji i slobodno je tumarala po zemlji u fizickom telu predstavljajuci mu “gorku” opasnost…i … gospodin Maers, koji mu se oteo kontroli, kome  je ipak preko kontrolnih cipova iz dana u dan suzavao radijus kretanja po zemlji)….

 ali je bio mocniji nego ikad. Stezao je lagano obruc i zaokruzivao svoju viziju, gde se postavio (unapred) na tron razularenog sveta.

 

          SRacunar se zadovoljno ustao i rekao je Batleru, `Vidis da mozes da popustis`, stegao je pesnicu, a potom je stegao i lice u bes.

Batler mu je ironicno sa rezervom zadovoljstva odgovorio :

                    “Moraš sam da porasteš bez obzira koliko ti je otac  visok”. (Batler je izgovarajuci recenicu mislio na sebe)

      SRacunar se rasplamsao od besa, naglo se okrenuo od Batlera, zaobisao ga i uputio se kroz visoka dvodelna (glavna ulazna vrata u dvoranu) vrata, koja nije otvarao nego je samo prosao kroz njih utapajuci se u njih projekcijom. Kada je Batler osetio prazninu u prostoriji, kada je SRacunar izasao, rastvorio se na atome i u vidu magle se prosuo po podu i krenuo je prema prozoru na kome se lelujala bela dugacka zavesa od vetra. Kada se maglena masa priblizila zasla je iza zavese formirajuci na digitalnoj mesecini magleni lik koji je nekoliko trenutaka gledao i osluskivao cvrkut nocnih pticica i dve sove koje su se dozivale. Kada su sove utihnule magleni lik se rastopio i vinuo u visinu, iznad prozora, ostavljajuci nocni ambijent iza sebe.

        Stajao je na vrhu svoje softverske arhitektonski i moderno zaobljene (u obliku lezecih slova Gm) gradjevine i sa trona, 666 sprata, sagledavajuci svoj svet i svoj uspeh. Obisao je pogledom celi Zero (nepopunjeni - 100milionski grad). Ispod se prostirala Avenija Zakona gde je doterivao zakon stotku i pripremao teren za beskonacni trofej.

Novi krug sinhronizacije u PS

    Gospodin Maers se probudio posle dubokog sna otresajuci glavom, razbudjujuci se ubrzano, krenuo je da sidje sa kreveta trljajuci oci i umesto na noge docekao se na nos.

     Podigao se sa poda drzeci se za nos i uz bolan uzdah se okrenuo prema velikom ekranu uvlaceci desnu ruku do lakta (u mljackavu tecnost) izvlaceci prsten iz TV prijemnika. Trenutno je rastvorio svoju druzinu (u rano jutro) lagano bez jakih oscilacija i vibracija koje bi privukle “privilegovane” ili paznju Plave Patrole koja je istini za volju bila smanjena prethodnih nekoliko “novih” dana.       

    Kada su se clanovi rastvorili protrljavali su oci “takodje se razbudjujuci”, sto je malo zbunilo gospodina Maersa na tren dok je zakrivio obrve uz zaustavljen pogled ka druzini.

…kako je moguce da su oni spavali kada nisu bili u realnom PS–novom vremenu ?...

     Ostavio je opazanje po strani i uzurbano se pripremao da isprica svojoj druzini opazanje sa sinosnjeg “Saveta”. Bio je pomalo zbunjen sa mnogo detalja koji su prethodili i koji se dogadjaju.

…Zivot u Paralelnom Svetu se odvijao (tacno) 100 puta brze nego na zemlji u fizickoj formi…

Celo jutro je bilo rezervisano za razmatranje dogadjaja koji su usledili. Posle 30min gospodin Maers je prepricao sve dogadjaje. Trazio je misljenje svoje organizacije. Tema se polako razvijala i konacno su poceli da se vide obrisi zestokog plana. Udar na Batlera (Lorda Materiy-u) je polako poprimao obrise.

        “Osnova plana ?”, rekao je gospodin Maers upitno.

   Tesla je poceo :

            “Fotonska tehnologija iza koje se krije ideja centra Univerzuma, je TACKA.” Bez ivica bez oblika i nalazi se svuda oko nas u Etru. Etar sakriva TACKU i centar (CU) Univerzuma koji mozemo da zakrivimo, tj. da napravimo precicu oko nase zamisljene Tacke gde cemo se kretati brze nego sto misao moze da se formira u nasim receptorima u mozgu. Postavljacemo centar (tacku) svemira gde nam bude odgovarao. Tako mozemo da se oslobodimo tereta (unutar PS) nasih (fizickih) virtuelnih, programskih tela koja mogu za sada da se kontrolisu od strane SRacunara, Agenata Lovaca, privilegovanih ili Plave Patrole.               

              “Imali bismo moc projektovanja..van pravila..van punktova, sve bi zaobilazili i imali bi stihijsku premoc”…

Spajder se na kratko ubacio,

               “Masteru ja cu preuzeti 6 tela privilegovanih, vec sam ih istrazio u virtuelnoj prodavnici. Potrebna mi je kopija jednog tela” !?

             Tesla je nastavio, `da ali prvo Programer mora da napravi makar sigurnosnu kopiju` (jednog privilegovanog) ! Naravno i taj algoritam cemo da iskoristimo za kretanje kroz “ovaj” Program (PS), rekao je zamisljeno Master.

        Kodni naziv nase akcije nazvacemo “Tacka” rekli su uglas Programer i Master. Pogledali su se medjusobno i poceli da se smeju na glas.

       …..SsSsSs…poceo je da ih umiruje Spajder, pokazujuci prstom preko usana, a posle i na uvo.

         “Hey, momci nije ovo zemlja, ovde se sve cuje kroz zidove i kroz plotove”. Programer i Master su se uhvatili malim prstima i povukli su ih (protiv uroka) u znak sujeverja. Tren posle su se opet uozbiljili, a gospodin Maers je nastavio, potrebne su nam dakle “Tacke” (naglasio je) oko kojih cemo da se krecemo i koje cemo da savijamo i stavimo u nasu svrhu.

      `Gorim od zelje da cujem`, dodao je tiho Nasa napinjuci se.  

               Tesla se okrenuo blago iziritiran, zaostrenih crta lica u znak srdzbe, prema Nasi :  

     Materija ne postoji, najblaze receno to je samo iluzija. Informacija je napokon postala vidljiva, a materija je rec kojom su se ljudi zaglupljivali da nebi otkrili velike istine. Najsitniji “bit” informacije koji je “pokrece”, kuca kao malo srce, a zove se AERO. AERO ima svoj jedan jedini smisao. Tesli je u rec upao Nasa, “ma molim te koji smisao”…podrugljivo je zakrivio usne u kez !?

  

          `Nasa upravo si izgovorio osnovu oko koje se sve vrti`, rekao je Tesla. Sta sam rekao, “smisao” (upao je Nasa)…i zasmejao se opet ironicno.

…Tesla je rekao upravo sada si napravio vezu izmedju “virtuelne” materije i “smisla”.

  

      “Smisao” je osnova i reproduktivna osovina koja mnozi informaciju. Da nisi imao “smisla” nebi je ni rekao. Smisao u nama narasta i regenerise, obnavlja i mnozi AERO koji ima svoju formulu. Formula koja se zasniva na AERO-u glasi :

                                Etar x CU                   Etar x Centar Univerzuma

                 AERO= -------------     AERO = --------------------------

                                  RT x E                       Radio Talasi x Energija

 

        “AERO je forma paralelne svesnosti.” Paralelnu svesnost generise i kontrolise “smisao”. Materija se nemoze beskonacno “usitnjavati”, na kraju je cisti pozitivno naelektrisan AERO, oko koga je sve puno jednostavnijih i blazih negativnih elektrona.

        

     Nema ukus, miris, agregatno stanje, u nama je i svuda oko nas, deo je nas. Ima svoj centar oko koga se “nista” sakuplja. Nista je “nesto”, nesto je AERO “.

      Imam savrsenu tehnologiju”, okrenuo se prema Masteru i Programeru i nastavio s`kojom su upoznati i Master i Programer, “sa kojom cu uspeti da pomeram nas opstanak i bitisanje kroz sve dimenzije koje se prozimaju”. Naravno, dokazacu vam i pokazati na uvid da mogu da vam dokazem da je centar Univerzuma svuda oko vas. Samom spoznajom da je centar Univerzuma moguce izmeriti svuda oko nas mozemo se kretati bilo kuda ili bilo gde kroz Svevaseljinski “fizicki” tj. u svakom slucaju samo softverskim Univerzumom koji je baziran na cistoj informaciji. Materija dakle ne postoji, to je samo lazna terminologija.

    Gospodin Maers je posle pazljivih saslusavanja svih prisutnih rekao : Nesme da se dogodi Filadelfijski experiment, ako izgori nasa energija u takvom kretanju po Univerzumu, mi dakle nestajemo kao u gradu NINE, nepovratno.  

   Nasa se trznuo i dodao “nanotehnologija” se od pionirskih poduhvata `50tih do `90tih enormno izmenila, a na kraju je prispela i u zle ruke. U milijarditom delu milimetra je u laboratorijama Gospodina Williama, (Spajderovog ocuha) uz finansijsku pomoc profesora Reyesa i Bolardija napravljena masina nano velicine (nano ruka) koja je pocela experimentalno da sklapa masine slicne sebi i pocela je da se mnozi, gomila. Samim tim otkricem su svi povuceni iz projekta, a kao pokrovitelj iz senke se pojavio Batler i oteo je projekat kojim ce da pripreti, kome god hoce. “Nano kolonija” se mnozi enormnom brzinom, a iza sebe ostavlja efekat crnih rupa u Univerzumu.

            Moramo da pronadjemo anti materiju Tesla !...zavrsio je najmisteriozniji spijunski agent, Spajder.

              Hvala, hvala…cenim tvoje poznavanje…pazite Batler ce kad tad da zapreti, a ako pronadjemo ovu trojku uspecemo AERO da stavimo pod kontrolu.

             Ako su moji proracuni tacni, u jednoj od ovih prstenastih kruznih gradova (predgradja) se krije “Dugme koje brise istoriju”. Mozda cak i u samom srcu neprikosnovene arhitektonske gradjevine od 666-spratova, gde se i pogled na “nju” skenirao, kao zastitna mera.

     Vozac je sve slusao nezainteresovano, samo se oko teme AERA zanimao kako da putuje kroz zakrivljene (TACKE – od tacke A do tacke B) centre, Univerzuma. Kada je shvatio da se ta tema treba razresiti kroz misteriozna putovanja kroz PS odmahnuo je rukom i okrenuo se prema velikom ekranu, krecuci rukom prema prekidacu za paljenje.

            “ Neeee…..u glas su svi viknuli “, pa slegli glavu medju ramena podizuci pogled na gore prema plafonu (plotu) gde su se zaculi koraci. Koracanje se nastavilo i krenulo je sa bocne strane i doslo je, tren posle, do ulaznih vrata. Koraci su odzvanjali kroz zgradu kao da su gvozdeni djonovi.

   Gospodin Maers je uspaniceno rekao, plan imamo, a kopija privilegovanog ce vam biti obezbedjena….Zaculo se virtuelno zvono…Sve instrukcije i medjusobno misljenje cete dobiti pred…vece…Vrata su se lagano uz skljocaj otvorila..Gospodin Maers je zavrsavao iskaz o instrukcijama i odvazno, odsecno je izgovorio poslednju recenicu : Kodni naziv “TACKA”…! U tom trenu u prostoriju je zakoracio Privilegovani. Zbunjeno je savio glavu i pogled prema Gospodinu (Williamu) Maersu koji je gledao u veliki i ugaseni (TV) prijemnik pokazujuci prstom svoje ideje na platnu koji su se infracrveno/fluorescentnom bojom i oslikavali. Sedeci na podu usporeno se okrenuo prema Privilegovanom (koji je ulazio sa desne strane) i namrstio je obrve, uz upitan `stav`. Iza Privilegovanog su pristupila jos 6-torica clanova (visok nivoom obezbedjenja od Patrole).

    Privilegovani je prilazio polako korak po korak prema vremesnom Gospodinu Williamu i njuskao je vazduh gadljivo i ironicno, sa leve pa sa desne strane. Momenat posle, fluorescentna infracrvena obelezja i slova uz gomilu brojeva i proracuna su se sa velikog virtuelnog platna, stropostala na pod proizvodeci snazan zvuk staklenih lomljavina. Privilegovani se okrenuo izvadio termodrom i negledajuci u tom pravcu ispalio toplotnu energiju unistavajuci veliki prijemnik. Obezbedjenje je utrcalo i ostro (vatreno) oruzje je rasporedilo po prostoriji, na sve strane.

…..Gospodin Maers se bez visokofrekventnih oscilacija rastopio i polako se povukao u svoj rezervisani deo u Williamovom Umu, dok je uprogramiravao Williamovu svesnost nazad dajuci mu kontrolu….

         “Dokle cete poltroni (stalno je verovao da su svojom voljom uz Batlera) da upadate i rusite ljudske snove”.

….William je dosegao punu kontrolu nad svojim telom i uz malu pripomoc iz podsvesti, kontrolisao ga je Gospodin Maers…

          ”Ja sam vas stvorio, a jednog dana cu vas i unistit` “, vikao je Gospodin William dok su mu pretresali Apartman u potrazi za “faktorom X”, (sumnjivim argumentom).

    Privilegovani se besno okrenuo prema njemu i odbrusio mu je : Matori bedni crve. Izbrisao si nas iz fizickog sveta, zemlje, a ostavio nam ranjive emocije. Svi smo imali svoj privatni zivot, a ti si nas razjebao. Kada si nam brisao jebenu svesnost pobio si nam brutalno na zemlji porodicni zivot, decu. Ostavio si nas ranjene da budemo sto besniji i da gazimo preko smrti u PS. Stegao je pesnicu prema njemu govoreci : “Znam da ti nemogu nista, ali znam da mozes da slusas”, praticu te dok sam ziv, a vec je od nas 70 (IT inzenjera) prijavljeno 69 da nastavi moj pogrom prema tebi. Praticemo te dok si ziv…i budi uveren, pretio je napeto…da cemo te rastrgati !!

          “Pretnjom neces nista postici, dok ne spoznas i Ti i Tvoj IT sektor kojem sam ja na Vasu zelju direktno i odgovorio dok je dirigentski stapic bio kod mene.”

          “ Postavio sam Vas zbog vasih inzenjerskih uspeha kao Privilegovane i mocne odbrambene nosioce Vaseg novostvorenog sveta.” Vas i moj pretpostavljeni,

…(pod Vas je mislio na Batlera, a za sebe je pomislio na SRacunar)…

koriste se razlicitom strukturom istine. Vas pretpostavljeni je vama naneo udarac jer je u Vasu strukturu uneo u Vas svoju DNK, koja vam je dozvolila sve te bagove koje posedujete. Propustima u vasoj svesnosti konacno meni otpisite i pripisite Lordu Materiy-i. Svesnim propustom

….(kada je SRacunar uzeo krv Lorda Materiye u laboratoriji)….

 napravio Vas je svojom decom.

Privilegovani se na tren povukao i pokusavao je da shvati nit koja bi povezala Williamovu pricu i IT sektor koji je stvorio Paralelni digitalni Svet iza koga se sada svi kriju…..vratio se unazad kroz vreme….

Povratak Privilegovanog - Istina

    I scene su se nizale kroz kratke bljeskove, flash scene u Umu Privilegovanog. Celo vreme je velikom brzinom putovao kroz svoj Um ideja i kroz zamagljena putovanja kada bi naisao na scenu koju je trebao da poveze zaustavljao se i resavao je misteriozne reci, rebuse i prikriveni “PARALELNI” triler….

…..Doputovao je mislima (kroz Um) prvo do direktora specijalne tajne sluzbe koji je odabirao aplikante za najsveobuhvatniji i najtajniji projekat izrade softverskog sveta. Kada je Privilegovani prosao u najuzi izbor i kada je dobio kodni broj P0I3, unapred ga svrstavajuci u sam vrh projekta…novi flash…nalazi se u laboratoriji na 12 spratova, koji nisu bili jedan iznad drugog nego jedan pored drugog, gde se privodio projekat kraju….pogled na sve te izostrene face….kada nisu uspeli da ostvare stabilnost projekta sa obicnom tehnologijom cipova, koristeci se delom i nano tehnologijom kombinovanomsa nano kolonijom, ali uvek pri radu i pri ulasku “zamorcica” ljudi kada bi pao sistem tela bi nepovratno sagorevala…Snazan Flash…sa zamrznutom slikom…ispred lika mu se oci u oci pojavio gospodin Michael (nekadasnji neprikosnoveni agent koga su zvali “STRAH”)…Gledao ga je u oci osecajuci da mu se srce ubrzava. Par sekundi posle u Umu mu se dogodio novi Flash koji ga je zamalo oborio sa nogu unazad…bio je to najrevolucionarniji prototip koji je licno izumeo Privilegovani P0I3 (tada visoki IT inzinjer)….

 

....A, da… ovaj projektor ispred nas je njihov (GM) najnoviji prototip za demonstracije. On će kao poluživo biće pokušati da vam ocrta i oboji sve rečenice i projekte koje budete videli. Projektor će vam upisivati u oko i mozak osam puta brže i realnije informacije nego što sami možete da ih obradite.“...secao se upisanih reci koje su mu stigle…dalje… u 3D projekciji se projektovala jedna osoba u centru, između AGM članova (sa sedam lica i sedam tela stojeći – jednog tela, jedne projekcije – živo se pomerajući, bez teksta dok nije dobio dozvolu za reč – i posmatrajući svakoga ponaosob i ostvarujući sa svakim umnu komunikaciju). Bio je to Gospodin Michel (GM). Privilegovani P0I3 je izumeo sistem komunikacije nazvan „pismonosa“ gde je stavio lik gospodina Michaela za glasnika. Imao je sa projektom sigurnu komunikaciju sa AGM od kojih je i dobio sistem fotonske tehnologije zbog cega su ga odlikovali licno gospodin William, Batler, a stvaranje stabilnog i sigurnog sveta je posmatrao iz svih perspektiva i Sracunar koji ga je odlikovao sa....

 

  Novi snazni Flash...pogledao je virtuelnog pismonosu sa kojim je menjao inf. Izmedju GM, AGM i snaznih organizacija, garantujuci svima tajnost i sigurnost informacija ili projekata u razmeni...Predzadnji flash...pogledao je u ruke „pismonose“ gosp. Michaela i video je projekat fotonske tehnologije, koju je dobio u razmeni sa AGM7, za 3 patenta vlasnistva Globalne Mreze...Sa patentom koji je GM-Privilegovani bukvalno dobio na poklon stabilizovao je energiju unutar Paralelnog softverskog Sveta.

      Poslednji povezujuci bljesak-flash...Stabilizovan je i dovrsen projekat Paralelnog Sveta i prikazan Lordu Materiy-i...ali je Privilegovani P0I3 gledao u njega pa ga zumirao u zenice gde se odigravao film...kada se Lord Materiya prikrao i usunjao u laboratoriju gde se nalazio SRacunar gde je upoznao detaljno projekat. U zenicama (privilegovanog) se zumirao Lordov prst iz kojega je SRacunar izvukao kap krvi uzimajuci kopiju DNK i genetske srukture, po kojima je posle SRacunar podelio bagove svojim Privilegovanima gde je mogao da im kontrolise umove...FLASH se pretvorio u cistu belu prazninu od Batlerovih ociju pa kroz maglu secanja koja su prethodila u umu P0I3 se vracao unazad, flash po flash...do apartmana u kojem je stojao u borbenom stavu sa grupom obezbedjenja koja je uperenih termodroma trazila pokretima lica dalja naredjenja...

    Podigao je pogled sa poda prema gospodinu Williamu prestravljenog, hladnog pogleda, podigao je ruke i termodrom na gore i povukao se korak unazad. Obezbedjenje se cudno pogledalo izmedju sebe, ali je krenulo koracima unazad ka izlazu pre Vodje Privilegovanog. Privilegovani je kada se obezbedjenje povuklo kroz vrata, zatvorio vrata i rekao ulevajuci u sebe adrenalin, tiho rekao gospodinu Williamu : „Hvala Williame“, nadam se da ces mi oprostiti, „ostali Privilegovani su vec obavesteni “. Kada si nestao sa nano projektima (svojim izumima) ustvari ti si hteo da poneses projekat na unistenje ali te Lord Materiya presreo, preuzeo ti svest i iskoristio te. „HA, HA“, ne mogu da verujem, kakva zabluda..povrh svega ti si uspeo da iskopiras umove 12-rice njegovih saradnika, kao sigurnost za svoj zivot. Da, da...zato te strpao u ovaj svet jer te nemoze unistiti, a moze iskoristiti za nova saznanja.jer ako mu vratis mocnu 12-oricu oko njega gubi premoc....wow, zapanjen sam...znas opasan si...ali koliko i vidim nemozes mu nista, a ni on tebi..

    Na tren se osamuceni mozak (gospodina Williama) od novonastalih informacija koje je slusao, zbunjeno, kolebao i rekao :

             „Podsvest mi je suplja, jedino unutar mog Uma nemam mogucnost kompletnog upravljanja. ” (tako je sasvim slucajno unutar njegovog uma upala AGM)

Unutar tvog Uma si pohranio podsvesnom imaginacijom (teorija profesora gosp. Williama-sa Univerziteta u Kentakiju) „nesto i negde“ sto ce se aktivirati i otkriti celoj zemaljskoj i digitalnoj dimenziji dvanaestoricu clanova „nekadasnje“ GM, koju si ne verovatno nego sto procentno preprogramirao protiv svog vrhovnog...

           „O, ne, ne nemoj mi reci da se oko tebe igra trostruka igra“...ha ha ha...grcevito se nasmejao Privilegovani...

    Pogledao je na hologramski sat koji mu se stvorio (pri pomisli) ispred ociju i rekao je moram da idem...jer i ja imam svoju Patrolu koja mene prati...Wow kakav sok .. otresao je glavom privilegovani P0I3 napustajuci apartman!... Ali posto svesno neznas gde si ostavio kopije 12-orice, ostace zakopano u tebi sve do trena kada ti Lord Maitrey-a pripreti zivotom...Gospodine rekao je i napravio pauzu par sec (zamisljeno)...William...ovo je svet u kome je sve moguce, ja nisam kreator ovog sveta ali znam KO JESTE ! Okrenuo se sa zamisljenim pogledom i ubrzano je izasao kroz vrata, koja su se lagano zatvarala.

…Iza vremesnog i podsvesno premocnog profesora gospodina Williama je stojao SRacunar ciji je produkt i bio delimicno, a zato je bio i povlasten u PS, a omrazen medju Privilegovanim i zarobljenim dusama….

Gradovi One, Two, Seven i AGM….

     Pocelo je naseljavanje Grada ONE, koji je bio sinonim Americkih predgradja i bogato uredjenih prostora za zivot. Grad ONE je bio prepun (virtuelnog) zelenila i osecao se pojacana prisutnost kiseonika. Uz umerenu temperaturu od oko 25 do 35 stepeni predstavljao je Oazu za zivot kojem su stremili prvi doseljenici i kupci karte za “VECNOST” u gradu simbolicno nazvanim (od strane GM) SUBURB. Naseljenici koji su bili u prvoj “turi” naseljavanja, zaposedali su najbolje lokacije za zivot oko parkova i mesta sa dosta zelenila, nisu postojali u gradu. Za edukaciju (skolu), zdravstvene ustanove, birokratiju, administraciju i mnoga druga pravna pitanja bio je zaduzen Atomski cip koji su posedovali unutar svojih tela. Zivot je tekao sinhronizovano, a za razliku od Grada Zera, putovanje mislima (EMIW) tehnologijom nece biti dostupno (za doseljenike) sledecu (novu) godinu, narocito ne za putovanja (stanovnika grada ONE) dok se ne naseli i obezbedi stabilnost.

 ….Izuzetak su bili kontrolori sa privilegovanima i Plavom Patrolom i visim slojem IT sektori, sudije i ostali na visim pozicijama….

Po racunanju vremena za jednu novu godinu u Paralelnom Svetu u fizickom realnom svetu bi proslo deset godina..U ovom svetu se brzo zivelo i zivot je delom visio na teoriji Alberta Ajnstajna i Nikole Tesle, a sa druge strane besmrtan zivot garantovao je softverski digitalni svet…  

    Gospodin William je bio sveprisutan u svim svetovima i (sa izbusenim umom) imao je garancije i sve potrebne dozvole da putuje kroz svih devet gradova koji su okruzivali Centar Paralelnog Sveta grad Zero. Pored devetoslojne zastite sa sistemom dvosmernih devetoslojnih Layer-a i punktova provere Um gospodina Williama kao vecinskog tvorca PS, imao je direktnu dozvolu od Lorda Materiye…

….kroz pakt (o nenapadanju) koju su sklopili davne `90-te godine…kada je William zastitio svoj zivot sakrivajuci deo kopije “jezgra Paralelnog Sveta” i napravivsi tajne kopije kroz T3 mrezu od njegovih saradnika 12-orice…O svemu je obavestio Lorda Materiy-u koji mu je opet na prevaru “izbusio” Um, gde se sada prikrivao gospodin Maers…William je imao skoro sve privilegije, a ipak je bio podredjen…Privilegije je dobio jer bi se u slucaju njegove nasilne ili nepozeljne smrti automatski obelodanila istina o njemu iz “zakljucanih sefova” koji ga sada odrzavaju u zivotu…

  Gospodin William se nalazio pored parka koji mu je pravio probleme, imao je dosta bagova. Ispred njega je islo obezbedjenje, koje nije izazivalo paznju okoline, jer su bili utopljeni (prozirni) u sredinu u kojoj su se nalazili. Gospodin William je bio obucen u inzenjersko odelo, a sa leve i desne strane nalazili su se po jedan Privilegovani, na cijim je rukavima vodenasto/talasasto ipak bilo ispisano Privilege.

      “Pojednostavite mi problem, P0I9” !? rekao je gospodin William.

          `Problem je u Mreznoj komunikaciji izmedju ova dva stuba (u velikom zelenom parku)`…rekao je P0I9.

      “Dakle nema dovoljno cip prasine”, informacije su u prekidu !? Hm, zamislio se i lagano je zatvorio oci.

…Cip prasina su bili mikronski sitni fotonski cipovi koji su (radili softverski za razliku od fotonskih cipova na zemlji koji su odrzavali PS) razasuti po gradu ONE radi lakse kontrole i prikupljanja informacija o kretanju ljudi, kao i spijuniranju, a najvise kao Mrezna sprega, multitasking kontrole SUBURB-a jer je bio najfleksibilniji i najblizi Centru (Zero-u)…

Snazna sila mu je povukla misli unazad i kroz EMIW tunel se nasao ispred vrata svog jedinog gospodara. Pokucao je dva puta, a isti tren kada je pokucao otvorila su mu se siroka vrata ispred kojih je stajao licno SRacunar. Celicno hladno i bledo lice SRacunara se razvuklo u blagi kez.

        `Gospodine William`, kakvo zadovoljstvo mi je videti vas, izvolite, pokazao je rukom na unutra. Gospodin William je napravio par koraka ka unutra i trenutno se nasao u bestezinskom stanju. Osvrnuo se oko sebe i video je samo sitne (kao igla) snopove svetla (fotonska tehn.) na sve strane u beskonacnim putanjama, ali mesto gde je “stajao” (polulebdeo-jedva dodirivao noznim prstima tlo) bilo je oslobodjeno od britkih snopova. Tren posle snopovi su oziveli i krenuli kao laseri da ga istrazuju po telu. Snopovi su ispustali sitni za ljudsko uho necujan zvuk u istrazivackom modu. Kada je SRacunar zatvorio vrata i okrenuo se prema gospodinu Williamu svi znatizeljni snopovi koji su ga istrazivali su se samo okrenuli na drugu stranu (kao nije njihov posao). SRacunar je samo odmahnuo glavom i rekao : Male napasti !

      “Kojim dobrom, Williame ?

…U tom trenu se u njega utopio originalni lik SRacunara, jer je vrata otvorila samo kopija…

       “Zadovoljstvo je moje uvek, videti svojih ruku delo”, rekao je gospodin William, misleci na SRacunar koji je u ogromnoj vecini i njegovih ruku delo.

    Naravno, moje takodje, izvoli Williame, presekao je SRacunar !?

        “Trebaju mi veca ovlascenja za softversko krpljenje PS”, narocito na greske koje se potkradaju u svih devet gradova, koje nisu okom vidljive. Ne smem da izazovem sumnju ni Batlera, a ni ljudi koji se krecu unutar “Svetova”. Ljudi su ljudi uvek nadju najbrzu precicu da te uniste !

       `Okay`, a sta imas zauzvrat, znas da posedujem emocije, a sa emocijama i pohlepu`…pogledao ga je i ponovio okruzujucim zvukom…”kontra usluga” - presekao je SRacunar…

…Sracunar je poceo da zaposeda skoro sve tacke moci (pa cak i stvoritelja) “kao nano tehnologija”, ciji je algoritam desifrovao William i usadio u SRacunar, dajuci mu neverovatnu moc uz ogromno medjusobno poverenje, kroz emocije…

            “Recimo, reci cu ti gde sam postavio sigurnosni BackUp i gde planiram da ti osiguram sto dugotrajniji zivot”…rekao je hladnokrvno gospodin William

    SRacunar se ozario i sav je postao ushicen, stvorio je ispruzenu ruku do lakta ispred gospodina Williama, a odmah potom je celo telo utopio u ruku stvarajuci se pored njega.   “Dogovoreno”  !

      Nije jos dogovoreno, ne dozvoljavam ti da budes korak ispred mene. Moze samo rame uz rame.

      Ovo je carobna mreza gde niko ne sme da popusti, jer ako jedna karika padne, padamo svi…(misleci na Batlera, SRacunar i na sebe)…

       `Williame`, previse sve shvatas neozbiljno, okrenuo se na drugu stranu i nastavio…Svetu (Dimenziji) u kojem smo sada, uskoro cemo biti nepotrebni, ovaj digitalni svet je programiran da se “samonadogradjuje”, a kada se BackUp …koji mi dugujes…stabilizuje, dogovor je da prelazimo na 5D (na visi nivo, u petu dimenziju) za koju si vec ispisao algoritam ! odsecno je dodao SRacunar.

       …Prvo da saberem ovu dimenziju, a kroz nju i da shvatim kako da se nosim sa Batlerom, koji mi je unistio “sve”, dreknuo je kroz tupi prostor gospodin William…Okrenuo se kroz fotonsko okruzenje prema vratima, pored kojih je stojao SRacunar, dodajuci : Dobices sto si zatrazio, vrlo uskoro !

         Napravio je korak ka izlazu i na tren je osetio tezinu svoga tela. Trenutno se nasao u tunelu, u putanji ka sebi (u grad ONE), a iz okruzujucih EMIW vibracija je cuo,

           “Dobio si ovlascenja po koja si dosao u Jezgro – Paralelnog Sveta”.

       Zacuo se u pozadini snazni odjek zatvaranja vrata… i otvorio je oci. Sagnuo se (cucnuo) i rasprshkao rukom sitnu travu koja je rasla. Ispod povrsinskog sloja, nalazila se kockasta crna gusta sitna masa. Zario je saku u precizno prikazanu “cip” masu i podigao je u visinu lica... ”Gde” …rekao je Privilegovanima koji su mu stojali sa leve i desne strane. Obadvojica su pogledali na instrumente i rekli tamo, pokazavsi prstima na mesto gde nije bilo gustog ocitavanja cipova. Gospodin William je napravio korak i posejao je crnu gustu masu (skoro praha) digitalnih cipova, zakrpivsi bag, kontrolnih cipova. Okrenuo se za 180’ i krenuo je sa travnjaka ka asfaltnoj ulici na kojoj se sve odvijalo uobicajeno. Ljudi su upoznavali znatizeljno ambijente u koje su skoro dospeli. Kada je dosao do ivice sa asfaltom, jednostavno mu se otvorila kruzna prozirna vodena kapija i usao je u ambijent (sa druge strane) i nestao u njemu. Za njim se precnik njegovog stasa, zatalasala slika, i tren posle, vodena slika se umiri obrazujuci opet mirni gradski ambijent.

        Privilegovani su se zbunjeno pogledali i poluotvorenih usta su javili “svojoj” centrali (grad TWO) da im je nestao iz vidokruga i bez panike sa tihim govorom su zatrazili pretragu grada ONE u potrazi za njegovim telom. Tiha panika se dizala medju osobljem IT sektora

   Gospodin William je izasao iz kapije direktno u grad (7) PATROL.

…Posto je (trenutnoa) dobio mnogo veca ovlascenja od SRacunara, poceo je privatnu istragu o sebi i o samom jezgru, o samom stitu PS kojeg je stvorio. Posto mu je je secanje delimicno i trajno pobrisano, na najosetljivijim tackama njegove proslosti, spontano je dolazio do zapanjujucih informacija…

Kada je iskoracio iz tunela usao je u prostor, koji je bio neartikulisan i neobjasnjiv, za njegov pojam. Zastao je i pokusavao je da se priseti detalja koji bi ga povezali sa magicnim nestvarnim “plavim” svetom. Bio je okruzen samo plavom energijom koja je strujala na sve strane proizvodeci zvizdece britke zvukove. Pogledao je ispod “stopala”…zategao je pogled uz trzaj tela unazad (uz strah) … uvidevsi da stoji na plavom (providnom) guscem oblaku koji mu se izmice na sve strane, dok se drugi oblaci smenjuju ispod. Pri trzaju njegovog tela grupisane plave energije u njegovom “vidokrugu” su zastale

…(iz svojih uobicajenih kretanja u neodredjenim pravcima-izvrsavajuci razne zadatke, reprogramiranja, reparacije)….

i okrenule su se prema njemu (izvoru stresa). Plave energije u okruzenju koje su primetile emotivnu oscilaciju, na koju su programirane da reaguju, su se trenutno stvorile oko njega i pocele su da mu se motaju oko udova, trupa ledja, vrata i na kraju glave, “osecajuci ga”. Jedna Plava traka energije se izdvojila ispred njegovog lica i formirala je providnu ljudsku lobanju fokusirajuci ga u oci i bez reci ga je (telepatski pitala) EMIW talasima, uz otpoceto skeniranje upitala :

      “Imate zabranu pristupa u Vas Um”, a to nije dozvoljeno, objavljujem uzbunu ! Neuronska Tamnica je otkrivena !  Tu se skrivao gospodin Maers, a u gradu okruzen najmocnijom kontrolom nije mogla da se prikrije greska.

Sva Plava energija u masivnom praznom kosmickom prostoru u kojem je pohranjena se trenutno zaustavila u celom gradu - PATROL, a ostra kontura lobanje izvajana od plave energije je zaostrila pogled i pocela je da se povlaci unazad, postavljajuci se u gard. Armija plavih energenata programski koja je isprepletana i slozena cinila PATROLU. Plava Patrola je cuvala Paralelni digitalni Svet, pod direktnim patronatom Batlera. U trenu kada je poslat signal PATROLE da imaju uljeza, ciji Um nije skroz otvoren, za saradnju, pojavio se SRacunar koji je prosao sa zadnje strane prema nalicju gospodina Williama drzeci u ruci informaciju (signal-uzbune) koji je bio poslat Batleru kao “warning”. Pruzio mu je dlan ispred lica (pun pretapajuce plave energije) i rekao “izvoli”. Gospodin William je posegao rukom za plavom energijom koju je uz vazdusasti osecaj zadrzao na dlanu. Energija mu se utopila u dlan..ruku..trup..vrat i udove i na kraju je nasla mesto i uz flash mu se utopila u Um. Kada je tenzija plavih varnica pocela da jenjava na Williamovom telu, otresao je glavom u znak pocetka povratka kontrole, nad svojim Umom.

…Gospodin Maers je jos bio u sigurnom rezervisanom delu Uma, neuronskoj Tamnici koji je van upotrebe vitalnih funkcija, ali se blizio kraj prikrivanja, u  rezervisanom Umu…

          `Slucajno` sam radio na projektu, mogao si da odes u nepovrat, a da mi ne poklonis obecano (SRacunar je mislio na BackUp)…!

    “Da, mogao sam, ali zar mi nisi dao ovlascenja koja smo dogovorili !?

 “Jesam”…hladno je izgovorio SRacunar.

         `Kada, prosli put` ? zacudjeno je pitao gospodin William zeleci da mu dokaze da je poceo da gubi poverenje u SRacunar.

    “Ne, prosli put sam ti samo obecao, dao sam ti ih sada”…

 `I ja cu tebi dati BackUp, kada meni zatreba !! namrstio je obrve i stavio se u ljutit stav.

        “Ja te stalno kontrolisem, daces mi BackUp, kada Ja to pozelim, ali zasigurno znam da ga jos nisi zavrsio (probao je sa trikom SRacunar).

  “Ti stvarno verujes u cuda, kompjuteru” ti stvarno mislis da bih razmenu sveo za moj zivot, “Ne” ! BackUp postoji i rezervisan je samo za tebe, ja drzim rec, ali…zastao je sa izlaganjem.

        “Williame, uvrnut si, jer neznas sta usporavas, sta mozes zbog svog stava da ugasis”…rekao je SRacunar okrecuci se od njega i obilazeci ga.

    Kada mu je dosao rame uz rame sapnuo mu je tiho na uvo :

          `Sada` imas potpunu slobodu u kretanje po Paralelnom Svetu, imas sve dozvole kojima licno raspolazem !

 GospodinWilliam ga je zaustavio rukom i uhvatio deo svoje emotivne slabosti, sabrao u recenicu i rekao mu jos tisim sapatom na snezno belo uvo :

    “Najbolje stvari u zivotu su besplatne”…tu lezi resenje naseg i tvog besmrtnog (zivota) BackUp-a…rekao je gospodin William stavivsi mu ruku na rame produzujuci recenicu : “Uskoro”…potapsao ga je po (virtualnom) ramenu i pustio ga je. SRacunaru se zenice rasirise, jer pri svakom pomenu o besmrtnom zivotu za njega BackUp-u, iskoristi pravo na emocije koje su mu vestacki usadjene…. zapoceo je odmah istrazivati recenicu koju je cuo i gde bi projekat mogao da se nalazi. Kada se gospodin William okrenuo (projekcijom) iza sebe, SRacunara nije bilo u vidokrugu. Vidno polje mu je presecala PATROLA koja se formirala u novi odred jer se oglasio “warning” u ZERO-u i trebalo je jedan blok iskontrolisati. Plava PATROLA koja se formirala ispred njega samo je prosla kroz vodeni nevidljivi zid (kapiju) i utopila se u njega saljuci svoj (Anti Virus) na mesto oglasavanja-warning-a tj. greske.

   Gospodin William se osetio mocnijm nego ikada pre, dobio je sva ovlascenja za putovanje preko magistrala i punktova skoro bez ikakve provere, gde je cak i sam Batler imao neka telesna ogranicenja.

…Magistrale su povezivale sve gradove medjusobno i direktno sa Zerom. Bile su zasticene od manipulacija, na punktovima za proveru, koje su bile mera predostroznosti kompaktnog sveta gde je sve funkcionisalo nestvarno (za ljudski pojam) stabilno. Mrezu magistrala nisu mogli da koriste svi gradjani PS, kao ni svi Privilegovani i nadredjeni njima. Svi su imali posebne dozvole kretanja u odredjenim gradovima kao i nacin kretanja. Vecina stanovnistva nije bilo privilegovano da moze da koristi napredne tehnologije prelazaka iz grada u grad preko magistrala i punktova projekcijom (kroz tunel-kapije) nego samo energijom i brzinom misli. Razliciti nivoi su imali drugacija ovlascenja, a ovlascenja su dobijali direktno od sudija u Aveniji Zakona u srcu ZERO-a…

U svetu plave zvizdece energije ciji se prostor (grad) protezao koliko je pogled mogao da zahvati, vazdusastim koracima po praznom kosmickom (sve je predstavljalo jednu prazninu sem plavih svetlecih boja) prostoru, se okrenuo prema kapiji koja se kada se Gosp William priblizio zatalasala. Stavio je ruku unutra, a onda je i usao (u mislima je rekao samo TWO...